La revista degana en valencià

10 frases feministes de Mónica Oltra

Segons l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, el feminisme és Segons l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, el feminisme és un «moviment que té com a finalitat aconseguir la igualtat dels drets de la dona respecte als de l’home». Encara estem lluny d’aconseguir aquesta igualtat real, però cada dia anem avançant en aquesta direcció.

Hem volgut destacar deu frases de Mónica Oltra, per ser la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana i consellera d’Igualtat.

 

-Les dones hem fet la major revolució del segle XX.

-Les dones són poderoses i ho estan demostrant.

-El feminisme treballa per la igualtat i una societat compartida de dones i homes més feliços.

-Hem de reivindicar la nostra posició de dones fortes, de dones poderoses dins d’una societat que vol avançar en igualtat.

-La igualtat de drets entre homes i dones hauria de ser una qüestió transversal i no de partits.

-La igualtat real és un dret. Implica’t, reivindica, involucra’t!

-La conciliació sempre interpel·la la dona. Millor parlar de corresponsabilitat i que els homes conquisten l’espai privat.

-Enhorabona als homes que deconstruixen al mascle perquè isca l’home.

-Cada vegada són més els homes que construeixen relacions igualitàries, són a les noves masculinitats i ens acompanyen en aquest canvi social que vam estem protagonitzant les dones.

 

Però, malgrat això…

-El que en política és normal en un home, en una dona és ser harpia. Amb aquestes característiques, és un home amb lideratge. En el meu cas era poc menys que una usurpadora, perquè en el fons el poder continua sent per als homes. Està vetat a les dones.

 

Inscriu-te al nostre butlletí

Top