La revista degana en valencià

Dia internacional de l’Erradicació de la Pobresa

17/10/2019

En el dia internacional de lluita contra la pobresa i l’exclusió social, les persones, moviments i organitzacions que impulsem Pobresa Zero fem una crida a la societat perquè es mobilitzi fins a aconseguir mesures concretes i efectives contra la pobresa i la desigualtat.

La pobresa i, especialment, les desigualtats són cada vegada més extremes, intenses i cròniques. És urgent atacar les causes i canviar les polítiques econòmiques i socials que genera riquesa pel 1% i un empobriment generalitzat per a la resta de la població, tant dins com fos de l’Estat espanyol. També canviar un sistema que fomenta la guerra per al control geoestratégico dels recursos, destrueix la naturalesa, ocasiona fams i incrementa les desigualtats socials.

Sabem quins són els problemes i coneixem moltes de les seves causes estructurals; també sabem que
existeixen solucions reals i factibles. Volem solucions basades en drets. Exigim polítiques el centre de
les quals sigui la justícia social i mediambiental.

Compromisos per no deixar a ningú enrere

– Augment del pressupost per a polítiques públiques socials d’inclusió i protecció. Incloent inversions en Educació i en mesures eficaces per a la protecció de la infància; inversions en Sanitat i l’anul·lació del Reial decret 16/2012 per restaurar la sanitat universal; polítiques per a la Igualtat de Gènere i els plans contra la violència de gènere; mesures de protecció de la desocupació i la inserció soci-laboral; Renda Mínima d’Inserció per complir amb la Llei de Prestació d’Ingressos Mínims; complir la Llei de Dependència i pagar les ajudes que es recullen en la mateixa.

– Augment dels fons destinats a la solidaritat global. Cooperació al desenvolupament i ajuda humanitària, deslligats d’interessos comercials, de seguretat i de control de fronteres.

Mesures per garantir la redistribució

– Justícia Fiscal a través de polítiques tributàries justes, progressives i suficients, que sostinguin les
polítiques socials (aprovar una llei contra el frau i els paradisos fiscals, Imposat a les transaccions
financeres).