La revista degana en valencià

El 18 de novembre serà la gran manifestació per un finançament just

El 18 de novembre els carrers de València reivindicaran un finançament just per al País Valencià en una manifestació unitària, que s’espera que siga massiva. Així ha sigut anunciat en un acte on institucions, partits, associacions i societat civil en general s’han bolcat en la crida a tothom per participar en aquesta manifestació que pretén acabar amb la discriminació que històricament han viscut els valencians.

I és que, tal i com s’ha afirmat a la roda de premsa, fins ara els valencians ens hem quedat al furgó de cua de qualsevol canvi que s’ha produït a l’Estat, i ja va sent hora de passar de ser ciutadans de segona a primera i no quedar relegats a un segon pla. Per això, ha arribat el moment d’eixir al carrer, de reivindicar un finançament just. Ni més ni menys del que ens pertoca. Perquè cada minut que passa els valencians perdem 3.000 euros. Perquè amb un finançament just tindríem 78 escoles noves aquesta legislatura, eliminaríem la llista d’espera en dependència i duplicaríem la plantilla de metges en atenció primària. Tan sols en el que queda de legislatura.

La qüestió del finançament ens afecta a totes i tots. Per això, des de l’organització de la manifestació s’espera l’adhesió de la patronal CEV, així com de la resta de partits polítics amb representació parlamentària (PP i Ciutadans). Perquè tal com es va explicar, la convocatòria no va contra ningú, sinó per un millor sistema de finançament, més just per als valencians. I l’objectiu requereix de la unitat de tot el poble valencià en el seu conjunt.

El proper 18 de novembre els valencians eixirem al carrer a una manifestació que s’espera multitudinària. Començarà a les 18 hores a València, al carrer Guillem de Castro, i finalitzarà a les torres de Serrans.