La revista degana en valencià

19N: manifestació pels drets socials i les pensions públiques

18/11/2022

Intersindical Valenciana convoca conjuntament amb moviments socials i de pensionistes, i sindicats alternatius

Continuant amb les mobilitzacions unitàries que el moviment pensionista, moviments socials i sindicats alternatius, aquest 19 de novembre tornem a eixir al carrer. Després de la manifestació massiva del passat 15 d’octubre a Madrid, amb més de 50.000 participants, ha quedat demostrada la gran capacitat de mobilització de les iniciatives conjuntes. No ha estat aquesta l’única, ja que en els últims mesos s’estan produint en molts territoris de l’estat espanyol importants mobilitzacions per part de la ciutadania organitzada, que defensa la sanitat i l’educació públiques, la investigació del genocidi de les residències de majors, la derogació de la llei mordassa, les pensions públiques, els salaris dignes o el dret a l’habitatge i que clama contra l’augment de la despesa militar, la crisi climàtica i les guerres.

No ens cansarem de denunciar que els poders econòmics augmenten els seus guanys a costa de retallar drets i passar-nos la factura a la ciutadania. Ja fa dècades que estan operant de manera descarada en els sectors públics (sanitat, residències, universitats, etc.), per fer negoci, però ara cal afegir-hi els plans de pensions d’ocupació, que són pas més per privatitzar les pensions, que haurien de ser públiques. Exigim als governs que, en l’actual situació d’emergència social, legislen de manera valenta i intervinguen sobre els exorbitants augments de beneficis de la banca, de les empreses de l’IBEX, de les energètiques i dels fons voltor: l’interés general ha de ser l’eix central de totes les polítiques públiques.

Reclamem l’eliminació de la bretxa de gènere, la recuperació de drets laborals, l’increment de salaris i pensions públiques d’acord amb l’IPC real acumulat, la posada en marxa de l’auditoria dels comptes de la Seguretat Social, la defensa dels serveis i drets públics (sanitat, educació, habitatge, dependència, despeses militars per a despeses socials, etc.). I no volem gestos ni declaracions: volem fets i que la recuperació dels nostres drets socials i laborals es plasme en els pressupostos per l’any 2023.

La mobilització del 19 de novembre no és només del col·lectiu pensionista, ja que el que està en joc són les condicions de vida del present i les pensions del futur. Així, animem a tota la ciutadania a participar-hi, especialment a les dones i les persones joves: amb la nostra dignitat no es juga!

GOVERNE QUI GOVERNE ELS SERVEIS PÚBLICS, ELS DRETS SOCIALS I LES PENSIONS PÚBLIQUES ES DEFENSEN

Inscriu-te al nostre butlletí

Top