La revista degana en valencià

+2021

17/02/2021

Estimats lectors i lectores: estem en gener de l’any 2021, i ja sabeu que, per a nosaltres, arribar al primer mes de l’any és un èxit perquè significa que hem afegit un any més a la nostra vida com a revista. I anem ja cap a l’any quaranta-cinc de vida: ja ens agradaria que aquesta edat no ens permetera afirmar que som la revista degana de les que es publiquen en valencià, però ho som. Fora molt millor i més normal tindre publicacions amb moltes més dècades de vida.

L’any 2020 ha estat difícil, molt difícil. La pandèmia s’ha endut per davant milers de vides que encara haurien d’estar entre nosaltres. Però no solament s’ha endut vides: la realitat dels mitjans de comunicació en valencià és dura, bastant dura per no dir molt. És per això que necessitem, més que mai, la vostra col·laboració.

Sabem i notem que, en dir Saó, són moltes les persones que et diuen que sí, que ens coneixen i que hem fet i fem una tasca meritòria. I ens agrada escoltar-ho. Però, al final, si no augmentem el nombre de persones que es subscriuen a la publicació, el futur és una miqueta complicat. Saó pot continuar endavant amb els diners de les persones subscrites, de la publicitat que puguem aconseguir i poc més. I com a mitjà de comunicació lliure, no volem estar pendents de les subvencions de les institucions. Volem assegurar-nos la persistència amb les quotes de la subscripció.

La societat civil que té clar que cal tindre mitjans de comunicació en valencià ha de fer un esforç i aportar el seu granet per tal de garantir la pervivència de publicacions com aquesta. Saó, sense vosaltres, no és res. Estem convençuts que fem un paper, xicotet segurament, però volem continuar oferint la nostra/la vostra visió de la societat i de les persones que integrem el País Valencià.

Per això, també, fa ja uns anys que vam posar en marxa la nostra pàgina web: www.revistasao.cat. Hi trobareu articles publicats en la revista i opinions dʼactualitat de persones que escriuen sobre els temes més diversos i que no apareixen en la revista en paper. És per això que també vos demanem que feu una ullada a la pàgina i així podreu llegir més articles.

Amb el desig de poder estar amb vosaltres al gener de l’any 2022, continuem treballant i confiant. Ho fem en valencià i ho fem amb il·lusió per aconseguir una societat i un país millor i més valencià.

Vicent Boscà, director.