La revista degana en valencià

27 de març, hui és el DIA MUNDIAL DEL TEATRE.

27 de març, hui és el DIA MUNDIAL DEL TEATRE.
Enguany, per la pandèmia del Covid-19, hem de quedar-nos a casa. Amb l’esforç de totes i tots, açó passarà i tornarem. Tornarem amb més força, amb tot l’ànim i amb tota l’energia per continuar oferint-vos el millor i per treballar per un món més corresponsable, més humà, més cívic, més respectuós i amb més cultura.

Hem de tindre present que la cultura mou el món. Per aquesta raó hi ha un crit clamorós que avui s’ha convertit amb un símbol: actors, actrius, dramaturgs, directors, directores, escenògrafs, tècnics… tota la gent vinculada al fet cultural, hui han cridat “La cultura no es cancel·la, s’ajorna!!”

Vicent Tronchoni. Casa de Cultura de Picassent i redactor de la secció de teatre a la nostra revista.

Vos oferim el teaser de ” La invasión de los bárbaros” , d’Arden Produccions (València), que era l’espectacle programat hui a un Teatre valencià com és el TAMA de la població d’Aldaia.

I per acabar, tots els anys per a commemorar el Dia Mundial del Teatre, la comunitat internacional fa un encàrrec d’un manifest a un reconegut dramaturg. Enguany, l’autor és Shahid Nadeer escriptor teatral paquistaní.
El col·lectiu de directores i directors d’espais escènics que formen part del Circuit Cultural Valencià, responsables de la programació i professionals de la gestió cultural dels municipis valencians han grabat un curt on amb les seues veus fan seu el text del manifest. Podeu trobar aquest document gràfic a la pàgina web de l’Institut Valencià de Cultura, https://ivc.gva.es/val/ivc-val/dia-mundial-del-teatre

I recordeu LA CULTURA NO ES CANCEL.LA, S’AJORNA.

Francis López, directora del Teatre Auditori Municipal d’Aldaia (TAMA).