La revista degana en valencià

#4D, dia dels drets lingüístics al País Valencià

04/12/2020

Intersindical Valenciana, amb el valencià

Un dels nostres objectius ha estat, també ho és actualment, aconseguir una legislació que reconega plenament i eficaçment l’autogovern de les valencianes i valencians, així com el reconeixement de la llengua i cultura valencianes. És per això que Intersindical Valenciana ha decidit impulsar la defensa del valencià durant els proper mesos mitjançant una campanya continuada en el temps per posar-la en valor al món laboral i al conjunt de la societat.

Es tracta de fer-la transversal en tots els àmbits socials i de treballar per aconseguir una veritable igualtat lingüística, així com avançar en les nostres reivindicacions que es concreten entre d’altres en:

– La consideració del valencià com a llengua vehicular de tot el sistema educatiu valencià;

– L’establiment de la competència lingüística per a l’accés a la funció pública valenciana;

– La promulgació d’una Llei d’Igualtat Lingüística;

– L’aprovació d’una Llei de Llengües per part de les Corts espanyoles;

– L’augment de les partides pressupostàries destinades a la promoció i ús del valencià;

– La realització de campanyes institucionals per potenciar l’ús i l’ensenyament del valencià;

– La dinamització del Consell Social de les Llengües;

– L’augment del pressupost i de plantilla d’À Punt;

– La reciprocitat dels mitjans de comunicació públics en la nostra llengua i la creació d’un espai audiovisual compartit.

– La incorporació de la Generalitat Valenciana a l’Institut Ramon Llull.

Per portar endavant totes aquestes propostes cal, des del punt de vista de la Intersindical Valenciana, tindre voluntat política i destinar els recursos econòmics suficients. En aquest moment considerem que és possible i necessari fer-ho en existir les majories parlamentàries que ho permeten i per ser, per alguna d’elles, compromisos electorals o del programa de govern Botànic 2.

Intersindical Valenciana considera que aquestes reivindicacions s’haurien d’aprovar durant l’any 2021 per poder desenvolupar-les al llarg de la present legislatura. És per això que considerem que el govern del Botànic i els grups polítics han d’anar per feina, en cas contrari proposarà la convocatòria de mobilitzacions socials unitàries per aconseguir-ho.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top