La revista degana en valencià

600 Anys del Palau de la Generalitat – Nº464

Hi ha edificis que ens recorden que els valencians i les valencianes tenim una història que s’expressa de forma visual en unes construccions emblemàtiques que ens han acompanyat, calladament, al llarg dels segles. Probablement, una d’aquestes obres que millor il·lustren les relacions entre l’art i la política és el nostre Palau de la Generalitat, seu del govern de la Comunitat Valenciana, que enguany compleix sis-cents anys.

És per això que Saó ha volgut editar aquest Quadern per celebrar els valors espirituals i culturals que el Palau representa i ha representat al llarg del temps. I ho hem fet mitjançant la reconstrucció de la història de l’edifici, de les institucions que l’han ocupat i de l’anàlisi i evolució de les característiques constructives fins a arribar a la imatge actual. Ho fem també amb l’esperança d’estimular l’interés per aquest poderós símbol polític i social.

Al Quadern presentem cinc articles que ofereixen una història comprensiva de l’edifici, de les relacions entre l’art i la política i de la vitalitat dels valors que la construcció representa per a tots nosaltres: Antoni Furió i Diego reflexiona sobre la institució de la Generalitat Valenciana al llarg de la seua història. Luis Arciniega García centra el seu estudi en l’edifici del Palau de la Generalitat i l’espai urbà que l’envoltava durant l’època foral. Yolanda Gil Saura i Mercedes Gómez-Ferrer Lozano analitzen l’interior del Palau amb els elements constructius i la decoració. Adrià Besó Ros reflexiona sobre el Palau de la Generalitat com a edifici i monument del poble valencià des de la pèrdua dels Furs fins a l’aprovació de l’Estatut d’Autonomia. Finalment, Javier Navarro Navarro analitza el període més recent de la nostra autonomia: el temps que va entre 1982 i l’actualitat, el període de la Generalitat democràtica.

Volem expressar la nostra gratitud a la Presidència de la Generalitat, que ha fet possible aquesta edició. Tant de bo, amb la informació que posem a la disposició de la ciutadania, enriquim el relat que ens permet gaudir de la vitalitat cultural i històrica que representa el Palau.

PREU ARTICLE: -
SUBTOTAL: -
IVA: -
ENVIAMENT: -
TOTAL: -

Categories

Inscriu-te al nostre butlletí

Top