La revista degana en valencià

À Punt – Nº441

Una de les decisions més contestades del darrer govern popular de la Generalitat Valenciana va ser el tancament de la ràdio i la televisió valencianes. I una de les més demandades i consensuades del Govern del Botànic era, precisament, tornar a tindre mitjans públics i en valencià. De fet, es deia que per al primer 9 d’Octubre del nou govern ja estarien en marxa.

La tancada i la nova posada en funcionament sembla que ha donat més feina i més maldecaps del que es pensaven uns i altres. Ara ja tenim novament emetent una ràdio i una televisió públiques i en valencià, sense oblidar la seua pàgina web.

Saó volia aportar el seu granet d’arena per a reflexionar i conéixer una mica més la situació actual. Ens vam posar en contacte amb Javier Marzal Felici, catedràtic i director del Departament de Ciències de la Comunicació de la Universitat Jaume I, el qual ha fet un paper fonamental perquè vostés puguen tindre a les mans aquest Quadern.

El primer article és d’ell mateix: «À Punt Mèdia, clarobscurs en la recuperació dels mitjans de comunicació públics valencians», en el qual analitza des del tancament de la RTVV, la nova programació d’À Punt Mèdia i també els punts febles dels inicis.
El segon és de Mònica Parreño, professora a l’UJI: «Ressò d’À Punt Mèdia i les narratives transmediàtiques»; l’autora se centra en el tema del camp periodístic valencià i l’absència –o no– del projecte transmèdia que hauria d’aplicar-se en APM.
El tercer és de Germà Llorca-Abad: «Ressò d’À Punt Mèdia i les narratives transmediàtiques», i es centra en la normalització de la llengua.

El quart, de José Luis González Esteban, porta per títol «El nou ens autonòmic radiotelevisiu com a eina vertebradora: llums i ombres a les comarques del sud», i ens ofereix una perspectiva des de les comarques del sud del PV.

També trobaran una selecció de referències bibliogràfiques que serveix per a fer veure que en els últims anys la matèria dels mitjans de comunicació públics ha generat molta recerca de qualitat. El Quadern conté també una entrevista a Empar Marco, directora general de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació.

PREU ARTICLE: -
SUBTOTAL: -
IVA: -
ENVIAMENT: -
TOTAL: -

Categories

Inscriu-te al nostre butlletí

Top