Una actuació al Centre Cultural La Nau. Foto arxiu UV.
El pròxim divendres 25 d’octubre, la Universitat de València, presenta en un concert col·lectiu a La Nau a les formacions guanyadores de la IV edició d’Activa Música: una convocatòria d’ajudes promoguda pel Vicerectorat de Cultura i Societat per a fomentar les pràctiques musicals i visualitzar la creativitat dels membres de la UV i premiar les millors propostes musicals.
A partir de les 18 hores, la Capella de la Sapiència de La Nau acollirà les actuacions de: Xavi Olucha i Neus S. Mena, Som Acord Quartet, Duo Aitana i Jorge, Trio Atenea i Thiasos Coral. Més tard, a les 20 hores, la Sala Matilde Salvador oferirà els concerts amb la música i compositora Claudia Padilla i Tymbals Dipercussió. L’entrada és gratuïta fins a completar l’aforament.
Xavi Olucha, estudiant de Filologia Catalana a la UV, i Neus S. Mena presentaran algunes cançons del seu EP ‘Ni corall ni roses’, en el qual posen música a poemes barrocs. Per la seua banda, Som Acord Quartet, format per quatre docents del cos de professors de Música i Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana (Beatriz Gómez, violí I, Patricia Genís, violí II, M. Carmen Moros, viola i Elena Alarcón, violoncel) i amb la historiadora i presentadora, Elvira Asensi, professora de la Facultat de Magisteri de la Universitat de València, acostaran al públic la música de cambra creada per dones i interpretaran el repertori compost pels grans compositors homes de la història, des del Classicisme fins als nostres dies.
D’altra banda, el duo Aitana i Jorge, format per dos estudiants de Medicina de la UV, delectaran amb una proposta artística que busca mostrar les diferents expressions d’amor a través de la música en diferents contextos culturals i espaciotemporals, des de l’Alemanya del segle XIX fins a la València dels segles XX-XXI, i utilitzaran diversos instruments com el piano, el trombó i la guitarra. Una altra de les actuacions premiades és la del Trio Atenea: Neus Ferrer (violí), Paqui Sapiña (viola) i Nuria Alpuente (violoncel), que actualment formen part de la societat Ateneu Musical del Port, i que s’han unit per a fomentar les agrupacions de corda. Les actuacions a la Capella de la Sapiència les clausurarà la formació musical Thiasos Coral, dirigida per Alba Real, composta per 24 veus femenines i amb l’objectiu d’integrar i projectar la dona en els espais culturals.
L’activitat finalitzarà amb les actuacions de Claudia Padilla i Tymbals DiPercussió. Claudia Padilla és cantant i compositora. Té vint anys i és estudiant de Llengües Modernes a la Universitat de València. Actualment, realitza una estada Erasmus com a estudiant de tercer curs de Filologia Alemanya a Berlín. Va gravar la seua primera cançó el 2018 amb catorze anys (‘When I first saw your eyes’) i el 2020 va publicar el seu primer EP ‘Now I’m sure’, amb tres cançons ja publicades anteriorment i quatre temes inèdits. El 2021 va guanyar el primer premi de la fase nacional del Jugend Musiziert, i va ser finalista en la fase internacional, celebrada a Oldenburg (Alemanya). El 2022, va continuar la seua formació musical a la Berklee School of Music. El 2023 va participar com a actriu en els projectes teatrals de la UV i el CCCC. En el festival Activa Música, a més de diferents balades de pop en anglés, presentarà un tema inèdit, titulat ‘Love each other’, escrit i compost en col·laboració amb Martina Sanjuan. Per a finalitzar, Tymbals DiPercussió, clausurarà la jornada amb una batucada que barreja diferents estils culturals i musicals. La formació la componen persones amb discapacitat intel·lectual i persones autistes, dirigida per Manuel Prieto Castillo.
La convocatòria Activa Música forma part de les diferents convocatòries Activa (Cultura i Fest), amb les quals el Vicerectorat de Cultura i Societat de la UV promou les pràctiques culturals i artístiques de la comunitat universitària i els festivals de la Comunitat Valenciana.