La revista degana en valencià

Algemesí enlluerna de nou amb la trobada de muixerangues

La XVII Trobada de Muixerangues va tornar a fer brillar la plaça Major d’Algemesí amb quatre colles que van apostar, arriscar i sorprendre amb les seues figures als centenars d’assistents que van omplir el centre neuràlgic de la festa de la Mare de Déu de la Salut. La música, l’equilibri i la germanor entre Catalunya i València van ser els ingredients principals d’una fita que cada any es supera.

Els Bordegassos de Vilanova, la Colla Sant Pere i Sant Pau de Tarragona, la Muixeranga d’Algemesí i la Nova Muixeranga d’Algemesí van ser els encarregats de demostrar la qualitat que actualment gaudeixen les muixerangues. La Trobada va començar ja en tensió amb una caiguda, i al llarg de la vesprada es van desencadenar dues caigudes més que van propiciar una parada. No obstant això, tal com va apuntar l’organització, tot estava sota control, les lesions no havien estat greus, i amb la germanor que caracteritza el nostre poble, les muixerangues es van recolzar entre si per poder continuar sorprenent al públic amb les seues figures. De fet, el veure com components de les quatre colles s’unien per poder formar les diferents figures va ser l’element més identificador d’aquesta trobada, ja que la unió fa la força.

Entre els assistents va sorprendre la tècnica i la seguretat que van mostrar les quatre colles, i el plat fort va ser el final. La colla Sant Pere i Sant Pau de Tarragona va aconseguir alçar un espectacular pilar de 6, que va ser celebrat posteriorment amb càntics i abraçades. El punt final va ser quan les quatre colles van alçar les seues figures de forma simultània, omplint la plaça Major d’Algemesí de cultura, patrimoni, germanor i tradició.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top