La revista degana en valencià

Alguna cosa es mou pels voltants

21/03/2022

A boqueta nit, durant els darrers dies, han estat arribant autobusos carregats de persones, procedents d’Ucraïna, que ha estat vilment invadida per un sàtrapa amb infules imperialistes i pensaments sobrevinguts de temps pretèrits que no haurien d’haver tornat. Als autobusos, preferentment viatjaven dones i xiquets, que han estat acollides per altres famílies valencianes de bon grat, conscients de les penalitats per les que han hagut de passar.

Mentre, els ministres d’afers exteriors d’Ucraïna i Rússia es reunien a Turquia, per mirar de treure porfit d’una part o d’altra, al mateix temps que la població passa gana i penalitats. Amb la invasió russa, un altíssim percentatge del poble ucraïnés s’ha vist abocat cap a una consciència nacionalista sobrevinguda, al temps que reclama suport clar d’Europa davant aquest desficaci.

Davant de tots esl punts foscos d’aquella situació en què viu una part de l’Europa central, ací,  els punts on s’han plantat falles han matingut els llums encessos tota la nit, durant més de 50 hores i consumint bona cosa de kilovats com si anaren de franc. Gràcies que la borrasca Cèlia, s’ha fet present i la força de la natura, ha pogut apaivagar ànims i ha restablert un cert equilibri, a més de contribuir a regular els embassaments que estaven amb nivells baixos i netejar un poc l’ambient enterbolit en què hi vivim.

Sense adonar-nos i malgrat la pluja, el vent i la calitja que ens ha estat envoltant, s’ha fet alguna que altra despertà de les previstes dins del calendari fester valencià, al temps que arribaven notícies de l’Europa central, en què s’assegurava que hi havia alguna cosa que es movia dins del conflicte, provocat per la invasió russa a Ucraïna.

Que alguna cosa es mou, no hi ha cap mena de dubte, fins i tot quan el PP, Ciutadans i Vox, donen suport a la proposta del govern central, perquè s’incrementen els pressupostos per a Defensa a l’Estat Espanyol. Alguna cosa es mou, mentre la ciutadania resta bocabadada davant la solució que Sánchez vol donar al Sahara Occidental.

Alguna cosa es mou, quan hi ha cadenes alimentàries valencianes, que tenen la barra de fer públics els seus guanys, i dir que han baixat en un 6% del que tenien previst, però la xifra aconseguida continua sent astronòmica per als temps que corren. Alguna cosa es mou, bé que ho veig i bé que ho note…però no sé si és per a fi de bé. Gràcies que en aquest territori nostre, -que ha viscut encés en falmes i farcit de soroll a causa de petards, traques i mascletades-… darrere del soroll, no arriba cap notícia de gent que acaba perdent la vida, encara que puga perdre l’esperança.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top