La revista degana en valencià

Ame Soler conduirà un taller d’ il·lustració amb funció social per a estudiants de català a la Universitat de Newcastle.

06/02/20

La il·lustració amb una funció social és la senya d´identitat de l´artista valenciana, Ame Soler (Almussafes, 1994). Des que va començar fent un projecte per al màster d’il·lustració en el que va decidir il·lustrar dones fortes, el treball creatiu de l´Ame ha crescut fins a convertir-se en un espai reivindicatiu a on il·lustració i compromís social es donen la mà. Va anomenar aquesta sèrie Tres Voltes Rebel, per “Divisa”, el poema de Maria-Mercè Marçal, en el que la poeta catalana parlava de tres lluites: la del feminisme, la de classes i la cultural.

Aprofitant la capacitat de les xarxes socials per a arribar a més gent i, especialment a un públic jove, Ame Soler va obrir el seu compte d´Instagram Tres voltes rebel, que actualment té més de 93,000 seguidors.

El proper dimecres 12 de febrer a les 2 de la vesprada, el missatge amb funció social de l´Ame viatjarà a altres terres, concretament a Newcastle, ciutat al nord d´Anglaterra, on conduirà un taller amb estudiants de català a la Universitat de Newcastle. Neus Colomer, lectora de català a la universitat, ha estat l´encarregada d´organitzar aquest encontre que serà possible gràcies a l´ajuda de l´Institut Ramon Llull i a la Escola de Llengües Modernes de la Universitat de Newcastle on n´hi han actualment vora 50 estudiants entre principiants i avançats aprenent llengua catalana.
Abans del taller de l´Ame Soler, la investigadora experta en estudis catalans, Rhiannon McGlade, professora a la Universitat de Cambridge, farà una conferencia en la que analitzarà el paper fonamental de les dones artistes en la anomenada Generació del Còmic a Barcelona. El professor valencià Jorge Català Carrasco, expert en cultura popular espanyola i llatinoamericana, ha declarat que “vulguem convertir Newcastle en un referent al Regne Unit dels estudis de la llengua i cultura catalana, valenciana i mallorquina”. L´actual coordinador d´estudis catalans a la Universitat de Newcastle, el professor Josep Cru incideix en la importància d´aquests esdeveniments “perquè donen la oportunitat als nostres estudiants d´aprendre d´una manera dinàmica i motivadora”.