La revista degana en valencià

Andreu Valor i la Banda Municipal de Castelló: una amalgama perfecta

L’amalgama entre la música clàssica, la cançó d’autor, l’electricitat pròpia de la música pop i el jazz es van fusionar de forma perfecta al Teatre Principal de Castelló amb l’espectacle “Bandautòrium”. I és que Andreu Valor va aconseguir embaladir al públic de la mà de la Banda Municipal de Castelló que, sota la batuta de José Vicente Ramón Segarra, va traure el màxim partit als arranjaments que Ramon Garcia i Soler va fer de les cançons del cantautor de Concentaina.

Al concert, que va tenir lloc el 11 de novembre, tot tenia sentit. Va començar amb la interpretació instrumental d’ “El progrés”, i va acabar amb la mateixa, cantada de forma exquisida per Andreu Valor i Berta Íñiguez: un homenatge a aquells que han obert la caixa de pandora amb la intenció de canviar aquest país amb la cançó. Entre mig tot un repàs al nou disc en què el cantautor ha fet una aposta per la música de banda, tan arrelada al nostre país, i amb la qual es nota que es troba molt còmode. I més, sent acompanyat per una banda de l’elenc de la Castelló. No tots els dies un cantautor té l’oportunitat de tocar en un teatre com ho és el Principal acompanyat d’una banda de tanta qualitat, però Andreu Valor va saber aprofitar l’oportunitat superant fins i tot les expectatives que el públic en tenia.

A més de la delícia sonora que vam poder gaudir al llarg d’hora i mitja, el concert tenia un triple sentit. En primer lloc, s’emmarcava dins de la programació del Trovam! en la primera edició de la fira valenciana de la música. En segon lloc, eixe mateix dia es va saber la notícia de la mort de Leonard Cohen, a qui van dedicar una cançó. I en tercer lloc, es complien disset anys que el Teatre Principal de Castelló passava a ser de titularitat pública. Un triple significat per a un concert tan especial. La llàstima va ser que el Teatre no estava a vessar, ni molt menys. Potser, tan sols amb que a la porta del mateix s’haguera anunciat amb un cartell que Andreu Valor actuava amb la Banda Municipal de Castelló, moltes més persones hi haurien acudit. Però no es va donar el cas. Esperem que a la propera sí que es done, ja que és una llàstima que una aposta musical d’aquesta envergadura no haja pogut ser gaudida per més gent.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top