La revista degana en valencià

«Aprén Jugant en Valencià»

13/05/2022

La millor manera d’aprendre és jugant. Per aquest motiu, el Servei de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Silla ha creat el joc «Aprén Jugant en Valencià». L’objectiu fonamental és que qualsevol persona puga aprendre valencià de manera lúdica.

Els jocs estan classificats per colors o nivells. El color verb o nivell 1 correspon a preguntes molt bàsiques. El color blau o nivell 2 conté preguntes amb una dificultat mitjana. El color roig o nivell 3 conté preguntes amb els dubtes més freqüents que tenim quan escrivim valencià. A hores d’ara, hi ha 35 jocs, però la intenció és arribar al centenar al final d’any.

Cada joc conté 14 preguntes sobre diferents aspectes lingüístics: «Lèxic», «Verbs», «Accentuació», «Apostrofació», «Perífrasis verbals», «Pronoms febles», «Repàs A1-A2», «Perquè, per què, per a què», etc.

També podem trobar jocs sobre altres temàtiques com «Què en saps, de Silla?», «Les falles», «La vela llatina», «Dones valencianes que deixen empremta», «Refranys i frases fetes», és a dir, cada joc és independent dels altres, però, alhora, tots estan agrupats en el joc «Aprén Jugant en Valencià».

Si vols rebre al teu correu quan es publica un nou joc, envia un correu a snl@silla.es i t’informaran.

A més, amb la finalitat que la gent es familiaritze amb «Aprén Jugant en Valencià», s’ha creat el concurs «Juga, aprén i participa en el sorteig de 6 carros de la compra». Les persones que contesten les 28 preguntes del 10 de maig al 16 de juny de 2022 participaran en el sorteig de sis carros de la compra de la marca Rolser amb el lema «Som de barri, de ciutat, de botiga, de mercat» oferits per la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València i de diversos lots de productes valencians de Bon Profit oferits per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

El joc ha estat elaborat i dirigit per la tècnica del Servei de Normalització Lingüística de Silla, Empar Minguet, amb la plataforma de Genially i amb la col·laboració i l’assessorament de persones com Josep Antich (cronista de Silla), Nacho Valero (professor de valencià del CFPA), Paco López (professor i assessor de valencià), Batiste i Alejandra Granero (vela llatina), i tècnics d’AVIVA com Maria Izquierdo (Massamagrell), Vicent Climent (Algemesí) i Ximo Martínez (l’Alcúdia).

Pots accedir a «Aprén Jugant en Valencià» clicant en l’enllaç següent:

https://view.genial.ly/61ec56dd4ddc500013e959b9/interactive-content-apren-jugant-en-valencia

També pots veure tots els jocs publicats en la pàgina web de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Silla: https://www.silla.es/serveis/normalitzacio-linguistica/aprent-jugant-en-valencia o en https://view.genial.ly/profile/empar_minguet

Ànim! Aprén jugant en valencià!

Inscriu-te al nostre butlletí

Top