La revista degana en valencià

Els Borja de Manuel Boix arriben a les Corts Valencianes

Va ser el 1998 quan els Borja van arribar a la plaça de l’antiga Universitat de Gandia. Els cinc personatges de la família que més transcendència han tingut al llarg de la història –els papes valencians Alexandre VI i Calixte III, Cèsar Borja, Lucrècia Borja i Sant Francesc de Borja–  es van fer presents de la mà de Manuel Boix, que va captar al detall l’essència de cadascú, aconseguint que el conjunt d’escultures s’hagen convertit en visita obligatòria per tot aquell que vulga conèixer la història de la capital de la Safor.

Ara, 18 anys després, les escultures que van ser emprades per fer el motlle amb el qual es van fer els originals de bronze de Gandia arriben al Palau dels Borja valencià, seu de les Corts Valencianes. I és que Manuel Boix, l’artista que des del seu començament va voler fer valencianisme a través de l’art, ha cedit aquestes escultures perquè s’exposen permanentment a la seu del parlament valencià. Aquestes escultures ja es van exposar a la commemoració del 25 d’abril, però va ser desig de Boix que la reconeguda família valenciana continuara la seua estada al palau que va ser propietat dels Borja.

El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha agraït el gest de l’artista perquè amb la continuïtat de les escultures dels Borja al Palau “es mostra als visitants la connexió directa que té la part antiga del parlament amb la família valenciana més universal que hem tingut al llarg de la nostra història”.

manuel boix escultures borja corts valencianes

Inscriu-te al nostre butlletí

Top