La revista degana en valencià

Còmics en valencià per als més xicotets

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha encetat la campanya “Un@ xiquet@, un còmic”, una iniciativa que té per objectiu la difusió de la cultura, la història, les tradicions i, naturalment, la llengua dels valencians, entre la població infantil en edat escolar. La iniciativa vol arribar a tot el País Valencià, tant a les comarques valencianoparlants com a les castellanoparlants.

Els còmics, que estan editats per l’AVL, formen part de la col·lecció Gràfica iniciada l’any 2010. En ella trobem les obres “Jaume I”, “El Misteri d’Elx”, “Vols conéixer la festa d’Algemesí?”, “El cant dels angelets” d’Ontinyent, “Vicent Andrés Estellés”, “Teodor Llorente”, “Enric Valor”, “Francesc Eiximenis” i, l’últim, “El Sexenni de Morella”.

La campanya, centrada inicialment en aquells municipis de menys de 3.000 habitants del País Valencià, arranca en la comarca de l’Alt Maestrat i compta amb la col·laboració dels ajuntaments i la Diputació Provincial de Castelló, que donen suport a este nou projecte de la institució normativa. Les escoles rurals d’Albocàsser, Ares del Maestrat, Benassal, Catí, Culla, Tirig, la Torre d’en Besora, Vilafranca i Vilar de Canes seran les primeres destinatàries d’esta nova campanya de promoció del valencià. Uns 400 xiquets i xiquetes d’estos municipis de l’interior de Castelló rebran un còmic de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top