La revista degana en valencià

Cançons per a l’estiu

Què seria de l’estiu sense música? En la platja, en la muntanya, en el treball, en el carrer… Qualsevol lloc és perfecte per gaudir de bona música. I què millor que escoltar música feta a casa nostra i en la nostra llengua. Doncs bé, ací teniu les nostres recomanacions musicals per a l’estiu. Sabem que falten molts noms, moltes cançons, moltes lletres (perquè la música en valencià està més viva que mai!) però ens hem limitat a fer deu propostes que esperem que us agraden!

1. “Energia”, Tardor

“Les cançons d’aquest disc estan tacades de malenconia però tenen eixe punt de llum que recorden certes bandes britàniques que d’un entrebanc, d’una desgràcia, o d’una mala temptativa biogràfica construeixen obres intencionadament simfòniques, de tornades fins i tot encoratjadores”, explica Vicent Xavier Contrí.

2. “Mar i muntanya”, Mox Nox

“El xiuxiueig de la veu, les guitarres agraonades, esmolades, tètriques, la contundència i la força rítmica dels diferents plànols sonors fan d’aquest disc una invitació expressa a conéixer altres singladures de la música en valencià”, explica Vicent Xavier Contrí.

Fent clic ací pots escoltar la cançó!

 

3. “Alegria”, El Diluvi

“La seua música és lluminosa, amable, acollidora, convida a deixar-se dur per les seues melodies de ritmes càlids, suggeridors, festius”, explica Manel Alonso Català.

 

4. “Bona companyia”, Xavier Morant

“Al llarg de la vida t’adones que tot és inútil i absurd si no comparteixes la vida amb gent que t’estima i estimes. La tornada ens recorda que la vida és una roda que, amb o sense nosaltres, seguirà rodant”, explica Xavier Morant.

Fent clic ací pots escoltar la cançó!

 

5. “Tots els nombres”, Arthur Caravan

LofiDogma és un projecte musical que aposta per l’espontaneïtat del so durant l’enregistrament, sota el lema “menys és més”. La banda alcoiana Arthur Caravan -que cançó rere cançó ens sorprèn- va gravar el passat mes de maig aquesta cançó dins d’aquest projecte.

 

6. “Fundes”, VerdCel

“Musicalment, una mirada críptica i personal, on es trenen la modernitat i la tradició, amb un gust aromàtic del sud, ens guia en aquesta obra”, explica Juan Miguel Morales.

 

7. “Ens queda el somriure”, VaDeBO

“Un disc ple de contrastos, digerible, divertit i optimista, malgrat explicar moltes vegades la realitat recent de València”, explica Vicent Xavier Contrí.

Fent clic ací pots escoltar la cançó!

 

8. “Mai per sempre”, Novembre Elèctric

Ja fa un any que va nàixer a Madrid aquest projecte encapçalat pel músic d’Algemesí Yeray Calvo. Amb aquest disc ens conviden a gaudir d’un rock atmosfèric sense precedents en el panorama musical valencià.

 

9. “Cooper”, Sitja

Una banda que arrela els seus orígens dintre del folk més refinat. Amb el temps ha anat reinventant el seu so travessant paisatges d’aspecte experimental fins a decantar-se cap a un format pop-folk de caire independent amb aquest disc.

Fent clic ací pots escoltar la cançó!

 

10. “Els amants”, Bertomeu

No podíem acabar les recomanacions musicals sense aquesta cançó de Bertomeu, qui agafa els versos d’Estellés fent una aposta musical trencadora. Esperem que us agrade!

Inscriu-te al nostre butlletí

Top