La revista degana en valencià

Capital del disseny 2022?

El dimarts 11 de juny, es sabrà si València es triada com a finalista.

València, 7 de juny de 2019. La World Design Organization (WDO) amb seu a Quebec (el Canadà) farà públic dimarts que ve dia 11 de juny al llarg del dia si la ciutat de València és una de les ciutats finalistes per a ser Capital Mundial del Disseny en 2022. La WDO és una organització no governamental que cada dos anys designa la Capital Mundial del Disseny (WDC).

Les ciutats triades anteriorment Capital Mundial del Disseny han estat Torí (Itàlia) en 2008, Seül (Corea del Sud) en 2010, Hèlsinki (Finlàndia) en 2012, Ciutat del Cap (Sud-àfrica) en 2014, Taipéi (Taiwan) en 2016, Ciutat de Mèxic en 2018 i Lilla (França) que prepara la seua celebració per a 2020. A l’octubre es coneixerà quina serà la ciutat triada com a Capital Mundial del Disseny 2022.

La candidatura de València, articulada al voltant del lema “El disseny mediterrani de València. Disseny per al canvi, disseny per als sentits” reivindica una manera de mirar amb implicacions geogràfiques, però també estètiques, ètiques, filosòfiques i polítiques. I té com a objectiu principal convertir al disseny i a totes les seves disciplines en agent principal de la innovació urbana, a més de promoure el disseny valencià i l’espanyol a nivell internacional.

Les empreses valencianes que han fet possible arribar fins aquí són Actiu, Andreu World, Capdell, Equip DRT, GandiaBlasco, AIDIMME, Istobal, La Impremta, Point, Suavinex, Grup Torrecid, Trèbol, Vondom i Cerveses Túria. La candidatura, a més, compta amb nombrosos suports institucionals, d’organitzacions i organismes públics i privats valencians, nacionals i internacionals.

La candidatura València Capital Mundial del Disseny 2022 és un projecte de la Associació València Capital Mundial del Disseny i compta amb l’impuls de l’Ajuntament de València, de Presidència de la Generalitat Valenciana, Fira València, La Marina de València. Una candidatura promoguda per l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV), el Col·legi de Dissenyadors d’Interior de la Comunitat Valenciana i el Col·legi Territorial d’Arquitectes a València, i que compta amb el suport de tres ministeris: el Ministeri de Cultura i Esport; el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme; i el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats i, fa a penes unes setmanes, el suport de la Casa Real espanyola, entre moltes altres institucions.