La revista degana en valencià

“Cas Toni Cantó” o “Oda a l’ètica”

05/07/2021

· Si jo fora de Ciutadans: traïdor, pocavergonya.
· Si jo fora del PP: amb la d’aspirants que hi haurà fent mèrits des de Noves Generacions esperant un quiosquet i li ho donen a un trànsfuga.
· Si jo hagués estat d’UPyD: això és saber prosperar a costa del que siga.
· Si jo fora de qualsevol altre partit: doncs a criticar, però no molt, que abans, ara, i després els meus van fer, fan, i faran bondats similars.
· Si jo fos un contribuent madrileny: els meus impostos han de servir per a pagar favors geopolítics i quiosquets? En això consisteix la llibertat?
· Si jo fos un expert filòleg de castellà: intrusisme de barriada.
· Si jo fos Ayuso: per què no se m’haurà ocorregut muntar-li un quiosquet entorn del teatre, el cinema, o les arts escèniques? Igual dóna, sóc lliure.
· Si jo fos assessor de Toni Cantó: tu digues que no és un quiosquet perquè no hi ha estructura, i no s’assabentaran que el quiosquet en si és la teua suculenta nòmina.
· Si jo fos Groucho Marx: dames i cavallers, aquests són els meus principis. Si no li agraden, en tinc uns altres.
· Si jo fos amic de Toni Cantó: probablement deixaria de ser-ho.
· Si jo fos algú que vaig admirar al Toni Cantó que sortia a la palestra del Congrés a lluitar contra la casta política: ah clar, és que és tan bon actor, que estava actuant i me la va colar.
· Si jo fos inspector d’alguna cosa: fiscalitzaria diàriament l’aportació del nou quiosquet, i no permetria que demà passat, entre la variant Delta, el “prucés”, i l’Eurocopa, no se’n recorde  ningú d’aquest atropellament.

Volgut Toni Cantó: et vaig veure actuar com a narrador amb la jove orquestra valenciana fa anys al Palau, et seguia cada diumenge en “7 Vides”, vas entrar en política i vas ser com una miqueta d’aire fresc… No dic que t’admirara, però confesse que despertaves en mi una certa simpatia, no obstant això has perdut qualsevol rastre de la credibilitat que et pogués quedar. A veure si almenys, des del teu nou, altar lluites contra les ximpleries del llenguatge inclusiu, inclusiva, inclusivament.

Benvolgut destí: si us plau, no em poses mai en la cruïlla d’haver de triar entre sentit comú, i honestedat, o suculents privilegis i prebendes materials, que confie molt en mi, però la carn és feble.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top