La revista degana en valencià

Cassolada?

17/05/2020

 

Ni en això –la protesta- és original la nostra (?) dreta: cassoles ara? Alguns ens hem sorprès en sentir alguna cassola –poques- una hora desprès dels aplaudiments als sanitaris, que s’estan deixant la pell –milers d’infectats i desenes de morts- en l’atenció als malalts del coronavirus. I és que les cassolades han estat la protesta legítima de la gent per les gravíssimes agressions de la dreta capitalista contra les llibertats i contra el mínim benestar aconseguit per la classe treballadora. També per les guerres muntades pels interessos econòmics i ideològics dels fabricants d’armes –de destrucció massiva, clar-, localitzades a l’occident i sota el paraigües de la dreta governant ací i allà.

Per això crida l’atenció –ho hem sabut en preguntar de què anava la tal cassolada?- que la nostra (?) dreta ha demanat a la gent, “cassoles” a les nou del vespre…contra Sánchez. A la que s’ha afegit la “presencial” del barri més humil, modest i proletari de Madrid: el de “Salamanca” (!?) Ah!  Sí la qüestió és “armar-la”, ni que siga amb la iniciativa i els instruments típics de tota la vida, no ja de l’esquerra, sinó de la gent normal. I perquè exactament? –Preguntar és ofendre?- Vegem:

-Per haver estat un dels primers països de la UE que declararen el “confinament” pel coronavirus i haver-lo mantingut, malgrat les crítiques de la dreta?

-O per haver informat diàriament i puntualment –amb les dades disponibles, que no sempre eren totes, perquè alguna “autonomia” es feia l’orni- del decurs de la pandèmia?

-O per haver inclòs –intel·ligentment- a les forces armades i policials a la tal comissió informativa, que haurien volgut fer-ho ells, per congraciar-se amb els “uniformats”?

-O pot ser perquè malgrat el desmantellament en què els “populars” han deixat la salut pública, per tot arreu –Madrid i València especialment, on han (des)governat temps i temps-, el personal sanitari i assistencial, ha estat exemplar en el desenvolupament de les seues tasques, jugant-se la vida.

-O pels aplaudiments de les 20 hores, cada dia, que s’ha volgut reconèixer per part de tots sense distinció, aquella tasca insubstituïble i generosa, a més de professionalment impecable?

-Pot ser perquè la pandèmia recula, malgrat els entrebancs i les traves que posen a totes les mesures i decisions de l’autoritat sanitària, de l’Estat i els governs autonòmics, va de baixa i es queden sense “tema”?

-O pot ser perquè l’obscena manipulació que han fet i fan de les víctimes de la malaltia –això de manipular les víctimes ho tenen per la mà i ve de lluny- no “els” ha donat el resultat que esperaven?

-O és que la “debacle” econòmica no només enfonsa als de baix –treballadors especialment precaris-, cosa que ja els va bé, sinó que els fa també mal als de dalt –grans empresaris amics- que no els va tan bé, perquè s’esgota la font de les seues martingales?

Per què serà que la dreta està nerviosa?

Inscriu-te al nostre butlletí

Top