La revista degana en valencià

Catalunya, independent? – Nº 431

Volíem fer un Quadern sobre Catalunya i la seua situació actual, sobre la Catalunya de després del dia 1 d’octubre. I ho volíem fer per l’aposta clara i històrica de SAÓ d’aportar la seua visió, la visió dels seus col·laboradors i col·laboradores; una visió, en definitiva, a un moment i a una realitat del nostre temps.

Sabíem que no seria una tasca fàcil, però la realitat ha fet que haja estat quasi impossible perquè aquesta canviava no cada dia, no; canviava no sabem quantes vegades en 24 hores. Així i tot, malgrat les dificultats i els esdeveniments canviants entre el moment d’escriure el text i la publicació SAÓ volia aportar-hi la seua.

I ho hem volgut fer perquè, en passar uns anys, unes dècades, els dies que hem viscut i amb seguretat els que vindran s’estudiaran en tots els llibres de text –o tal vegada no– perquè s’ha posat en evidència tot un Estat de la Unió Europea (Espanya). I perquè s’ha proclamat una república al centre de la UE, atreviment molt gran més encara amb aquesta gran onada de recentralització i presència, cada vegada major, de partits d’extrema dreta que colpeja amb força les platges de la vella democràcia europea.

L’hem acabat. Vostés el tenen a les mans i sabem que la cosa continua. Hui, i en aquest tema més que mai, fins i tot els diaris tradicionals han hagut de tirar mà de les xarxes socials perquè el que publicaven hui, a les 9 del matí ja havia caducat, ja estava superat per la realitat.

SAÓ també ha utilitzat la seua pàgina web i les xarxes per anar dient, diàriament, la seua. Vam tindre una periodista (Teresa Ciges) vivint en directe alguns dels esdeveniments, però volíem fer el Quadern que segueix a aquesta presentació. I l’hem fet amb els articles de Vicent Partal, Andrés Boix, Jordi Sebastià, Alba Sabaté i Teresa Ciges, i l’entrevista a Vicent Sanchis, director de TV3 encara en el moment d’escriure aquestes línies. Tant de bo ajude a la reflexió i a entendre els dies que hem viscut i els que queden per vindre.

PREU ARTICLE: -
SUBTOTAL: -
IVA: -
ENVIAMENT: -
TOTAL: -

Categories

Inscriu-te al nostre butlletí

Top