La revista degana en valencià

Compromís Horta Sud demana responsabilitat, unitat i fugir de la confrontació als socis del PSPV en l’Horta Sud

04/03/2021

Des d’alguns col·lectius socialistes, s’ha responsabilitzat públicament al Conseller d’Educació, Vicent Marzà (Compromís) de la polèmica generada per la recomanació de la Consellera de Sanitat Anna Barceló (PSPV) i el President de la Generalitat, Ximo Puig, que instaren a declarar lectius els dies de falles. Una recomanació que no ha comptat amb el consens de la comunitat educativa, ni on aquesta ha sigut escoltada.

A més, cal tenir en compte que correspon als Consells Escolars Municipals prendre la decisió de declarar els festius locals de cada municipi.

Lamentem el desconeixement del PSPV en el que respecta  a la normativa reguladora de les festivitats locals  i en el seu intent de defugir de les seues responsabilitats com a governants municipals, principals interessats en defensar el poder de decisió dels òrgans dels municipi.

Des de que va començar la pandèmia les persones que governem a diferents pobles, hem hagut de treballar a contrarellotge, adoptant mesures que afectaven al nostre veïnat, pendents de les diferents compareixences on s’anunciaven les mesures a adoptar oïdes les recomanacions dels experts i expertes sanitàries per poder adaptar la situació dels nostre pobles a les nova normativa.

L’Executiva de Compromís Horta Sud reivindiquem una millor comunicació i sensibilitat amb els municipis tant des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública com des dels comunicats emesos des de la Presidència de la Generalitat.

D’altra banda, des de l’Executiva Comarcal de Compromís Horta Sud volem agrair el respecte per part de la Conselleria d’Educació a les decisions adoptades pels diferents Consells Escolars Municipals i a la seua autonomia organitzativa.

Finalment, des de Compromís considerem urgent fer una crida a la lleialtat a la resta de membres que conformen el Botànic i en matèries tan importants com l’educació, els drets laborals del personal docent i la conciliació familiar de la comunitat educativa.

No és el moment de confrontar. És el moment de treballar més junts que mai pel bé de la nostra ciutadania.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top