La revista degana en valencià

COVID: Cop de realitat

29/07/2020

La Covid-19 ens ha posat a cadascun en el seu lloc i en les nostres cases. Un virus ha fet un canvi estètic al món, per no dir que ha portat una rentada de realitat a cada persona. Un cop d’efecte envernissat de realitat per a tota la humanitat, especialment per a la figura de l’ésser humà i els seus governs, per no dir la tan aclamada economia per als nostres líders i les “sofridores” empreses, pobreta la Botín o pobret el senyoret Roig que tal vegada no arriben als milions de beneficis com sempre arribaven sense pandèmia. Quan anem ha aprendre que l’economia no pot estar per davant de la salut? Més llegir a Kant i menys intentar guanyar en compres al veí. Us adverteix que un vestit del Zara no cura la Covid-19, quina pena per als empresaris!!

Ahir li deia al meu pare com trobe a faltar la seua època en àmbits com l’oci, on els joves dels 60-70 es reunien en una casa a muntar un partit polític o a compondre una cançó com feia Alaska amb Nacho Canut, almenys parlaven mirant-se a la cara sense telèfon per mig . Ara el millor és aquell que té més fotos a les xarxes socials, que avorriment de societat. Crec que la societat s’està morint d’avorriment i de perfecció, tot ha de passar per un filtre d'”influencer” que m’esgota. Gràcies Covid-19 per donar un cop de realitat a la societat i espere que la societat canvie i ja no tinga de referent a Dulceida i més influenciadors, algú em pot explicar de què funciona eixe ofici (si es pot dir ofici)?

El virus ha mostrat la degradació que està construint el capitalisme, un món de falsos models i d’un perfeccionisme immortal que és més mortal que mai. La Covid-19 ens ha ensenyat que res és etern i molt menys tot allò material. Vivim en una societat plena d’éssers humans que es creuen Meryl Streep i que l’edat mai va a passar per a ells- No senyores i senyors, no tot en la vida és “lucir palmito” en Instagram. Sense oblidar el benefici que ha rebut la natura sense que cap persona durant el confinament pogués contaminar l’atmosfera.

La salut o l’economia?, eixe és el dilema que ens ha donat la crisi sanitària originada per la Covid-19. El virus ha atacat l’economia (el pilar fonamental del capitalisme) de totes les nacions, però és més important els diners o poder viure sense cap virus puga enviar-nos a l’UCI? Com a societat hem d’elegir la segona opció, com a empresari la primera seria l’opció correcta per a sobreviure. És el fi de viure en una bombolla d’artificalitat immortal per a donar pas a una realitat dura però en canvi més natural i sincera sense caure en l’avarícia capitalista que obté com a mitjà per actuar les xarxes socials defensades pels anomenats salvadors de l’era digital, els “influencers”.

La Covid-19 ha posat a la societat al seu lloc baixant-la de l’Olimp capitalista de l’eternitat i la perfecció. Estem en una societat malalta que necessita no només una vacuna contra la Covid-19 sinó contra l’artificialitat propulsada pel capitalisme. Es necessita veritat i menys falsedat.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top