La revista degana en valencià

Dénia celebra el dia mundial del medi ambient i el dels oceans amb activitats per a totes les edats

Redacció

L’Ajuntament de Dénia ha organitzat un ampli programa d’activitats al voltant del Dia Mundial del Medi Ambient (el 5 de juny) i el Dia Mundial dels Oceans (el 8 de juny) que pretén conscienciar, educar i difondre el territori i la seua biodiversitat , posant-los en valor, tal com ha afirmat Josep Crespo, regidor de Medi Ambient.

Les activitats, que es desenvoluparan entre el 2 i el 11 de juny, inclouen xarrades, excursions a peu i en bicicleta, un nou esdeveniment al castell i la celebració de la I Setmana d’estudi i conservació del medi marí.

La programació comença el 2 de juny amb una xarrada amb projecció d’imatges de la nova ruta “Amb bicicleta de Dénia a Gandia”, que connecta les vies verdes de Dénia i la Safor i que ofereix l’oportunitat de recórrer els paisatges de l’antic ferrocarril, rius i el parc natural de la marjal. Pel 3 de juny s’ha organitzat una ruta a peu destinada a l’alumnat de les Aules de la Tercera edat, que recorre el riu Alberca, la Via Verda i que arriba fins a les dunes del Raset. Així mateix, dissabte 4 de juny es realitzarà una ruta en bicicleta, d’anada i tornada, entre la via Verda de Dénia i el parc natural de la Marjal fins a la Font Salada.

Per al diumenge 5 de juny s’han programat nombroses activitats. D’una banda, dins de la programació “Excursions en família”, hi haurà una ruta a peu que transcorrerà per les Rotes, la Torre del Gerro, les Planes i finalitzarà al port de Xàbia, i la tornada es realitzarà en vaixell. També s’ha organitzat un esdeveniment gratuït al castell de Dénia que oferirà un taller que crearà un espai per a la reflexió i la inspiració amb l’objectiu de adoptar diferents visions sobre la nostra relació amb el medi ambient. A més, hi haurà una xerrada sobre el medi ambient com a forma de vida i el duo Medievalia oferirà un concert que remet a músiques i líriques del passat però amb vocació de futur.

La programació es complementarà amb la I Setmana d’estudi i conservació del medi marí, que començarà el 5 de juny amb una visita guiada en catamarà per la reserva marina del Cap de Sant Antoni a la qual es recolliran dades dels albiraments d’aus o cetacis que es puguen donar durant la navegació. Del 6 al 10 de juny s’instal·larà a l’observatori del final de les Rotes un campament d’observació de cetacis i avifauna marina al que cada dia els membres del campament observaran les aigües de la reserva i aniran registrant totes les dades del pas de cetacis i aus, dades que poden contribuir a enriquir l’atles de biodiversitat de la Generalitat Valenciana. Finalment, el 8 de juny, els escolars de Dénia participaran en una solta de tortugues a la platja Punta del Raset.