La revista degana en valencià

Dia de l’Orgull Rei

06/07/2020

Fa uns dies s’ha celebrat arreu del món el Dia de l’Orgull Gai, això sí amb les limitacions pròpies de la situació de pandèmia que vivim, o patim.

Resulta que els dos reis que tenim, quin luxe, quina profusió i riquesa coronària, han decidit eixir de l’armari i celebrar el Dia de l’Orgull Rei. Cadascú per raons i motius diferents. En el cas de l’Emèrit ha sigut la Fiscalia Suïssa qui ha destapat el regal «per amor» de 65 milions d’euros procedents d’obscures comissions saudites a la seua nòvia Corinna, «amiga del rey Juan Carlos abans i ara ex-amiga» per a la premsa espanyola. La Fiscalia suïssa, a diferència de l’espanyola, es veu que fa honor a la seua tradicional neutralitat i no ha considerat que el monarca campechano hauria de tindre un tracte diferencial i deferencial. Que vagen amb compte eixos malvats suïssos partidaris també del paradís fiscal perquè estan a un tres i no res de ser declarats per la premsa espanyola -o madrilenya, tant se val-, antiespanyols per no respectar la constitució espanyola que consagra la inviolabilitat del Rei. A aquest respecte cal dir que amb la inestimable col·laboració dels partits «constitucionalistes»: PP, PSOE, C’s i VOX. Tot un Poker de Reis. Resulta curiosa la fixació del monarca per la noblesa. Si de Corinna diuen que és princesa, l’anterior «nòvia» tenia, i té, de nom artístic Bárbara Rey, a qui el Borbó va premiar-la amb un programa de cuina a l’extinta, ai!, Canal 9: «En casa de Bárbara». No cal dir que l’ex-vedette i artista de circ tenia els mateixos  coneixements de gastronomia que Bertín Osborne de música o Miguel Bosé d’epidèmies. Però haurem de reconèixer que és generós amb les nòvies. Amb els diners de tots nosaltres, això sí. I és que a Juan Carlos li agrada disparar amb salva de rei!. Desconec si aquesta expressió és correcta en valencià. Com que no tenim rei…

Pel que fa a l’hereu, Felipe VI, àlies el Preparao i la reina consort Letizia, han decidit eixir de l’armari fent una gira, o tour si foren estrelles del rock, per l’Espanya turística per a llançar un missatge a britànics, alemanys, francesos o suecs perquè vinguen gaudir de paella, sangria i balconing amb entusiasme reial. A Benidorm, conta una crònica impagable del diari degà de València, que Felipe va assaborir un gelat de torró, sense sucre, i la reina més a prop del poble per la seua excondició de «plebeya» li va aconsellar amablement: «Apóyate en la barra». Tota una declaració d’intencions. Els experts de la Casa Real han pensat que era convenient una eixida de l’aparador del Palau de La Sarsuela amb l’objectiu que tots els monàrquics del país continuen el seu exemple i declaren urbi et orbi el seu amor borbònic. Per cert,   valencians i mediterranis en general ens estimen més la suculenta sarsuela de peix.

Quan un col·lectiu com els coronaris està perseguit, com tothom sap, cal que isquen al carrer a reivindicar amb orgull la seua condició de Reis. Heu vist quan passegen a bord del Bribón eixos pantalons de color roig que llueixen només a l’abast estètic d’un Borbó?.

L’animadversió i la conspiració quasi «judeomasónica» de fiscalies i mitjans de comunicació estrangers mai no podran sotmetre la Corona i la Constitució espanyoles. Tan sacrosantes elles. Ja ho saben: la Terra és plana i la Monarquia hereditària. Cal celebrar el Dia de l’Orgull Rei.

Com a remat, he de confessar que en un cas sí que sóc devot d’un Rei, Elvis Presley, el Rei del Rock. Per tant els hi dedique amb tot «el meu amor» una cançó seua: King of the road:

Elvis Presley / King of the road