La revista degana en valencià

Diari d’un confinat perplex / 36

21/04/2020

Fins el món i més enllà

 

Jimmy Fontana / Il mondo

 

Sam Cooke / What a wonderful world

 

Lax’n’Busto / No ets d’aquest món

 

E.L.O. (Electric Light Orchestra) / All over the world

 

Queen / Is this the world we created?

 

Gertrudis / Avui canviem el món

 

We are the world

 

The Beatles / Peter & Gordon / World without love

Louis Armstrong / What a wonderful world

Ramonets / La meua finestra al món

No sé si existeix un món paral·lel o recòndit  més enllà de la finestra confinada a travès de la qual albirem una realitat enyorada que vindrà en un futur més o menys pròxim. La qüestió és: queda prop del centre comercial?, i quin horari té, obri el diumenge?.  A tot això que li diguen ara Nova Normalitat és un oxímoron de manual?. Normalitat i novetat formen una parella incongruent. Una relació abocada al fracàs. O no, ves a saber. Hem vist matrimonis insòlits i inversemblants que duren…el temps que tarda en desfer-se un gelat en agost. Cal vore el que fa la pandèmia.

Quants de nosaltres no hem sentit una presència estranya estant sols a cas com si fórem el xiquet del 6è sentit?. Jo no, gràcies als déus. Si cal encomanar-se a un ser superior, millor que siguen molts. Sempre tindràs més protecció. Dic jo. Què hi ha darrere d’aquestes experiències?, perquè davant quasi mai passa. Aquestes figures fantasmagòriques no solen ser molt valentes i actuen per la part de la rereguarda. És veritat que algunes persones tenen la capacitat de comunicar-se amb ectoplasmes i espectres? I si és així, quina forma adopten?. Unes siluetes etèries de color taronja amb perfils de Donald Trump i Kim Jong-Un?.

Per sort, totes aquestes inquietants preguntes obtenen resposta en un estudi científic de la prestigiosa universitat mormona de Salt Lake City titulat «Les meues hormones són unes mamones». L’estudi coordinat pel famós parapsicòleg Johnny McMonkey ha recollit un fum de fenòmens psíquics. Des que certa premsa espanyola publique notícies certes fins el singular experiment de dos germans bessons que vivien un a Boston i l’altre a Califòrnia i quan un d’ells es dutxava, l’altre quedava completament net.

Bé, açò ja no sé si l’he viscut o l’he vist en una sèrie de Netflix.

Cal vore el que fa la pandèmia.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top