La revista degana en valencià

Diari d’un confinat perplex / 37

22/04/2020

La filosofia marxista leninista segons Groucho en temps de pandèmia

Marx Brothers

 

Hui és el 150 aniversari del naixement de Vladímir Ílitx Uiliànov «Lenin», pensador i revolucionari rus que va dir «Hem de somiar, però amb la condició de creure en els nostres somnis». Els meus somnis, però, no són leninistes. Sóc més marxista. De Groucho, per descomptat. 150 anys són molts anys, quasi tants com el temps de confinament que portem.

Primer de tot he de dir que no aspire a escriure un tractat filosòfic, només m’agrada fer-me l’interessant per si algun incaut o incauta s’ho creu. Segons la filosofia grouchista-marxista la pregunta òbvia a eixa presumpta incauta seria: Vol casar-se amb mi?, és vostè rica?. Responga primer a la segona pregunta, per favor. És que que hi ha coses més importants que els diners, però costen tant.

De manera, que com poden veure, no té un gran començament teòric. No es tracta de falsa modèstia. Només la constatació de la realitat metafísica. Per cert, si algú copia en un examen de Metafísica li estaria furtant l’ànima?. Quins obscurs motius tindria?. A hores d’ara ja sé el que estaran pensant de mi: pot semblar un idiota que actua com un idiota. Però no ens deixem enganyar. És realment un idiota. I faran bé. Una vegada em digueren: amb tu només tinc confiança. I no molta. He de confessar, en el meu descàrrec, que va ser en intentar fer una acord o pacte redactant aquesta senzilla clàusula: «la part contractant de la primera part serà considerada com la part contractant de la primera part». I tot això perquè sempre he pensat que les segones parts mai foren bones. Amb tota seguretat tam bé estaran pensant: «ha escrit un bon diari, però no ha sigut aquest».

Humor és una cosa que intente utilitzar sempre que puc. Algun dia esbrinaré el seu significat.

Fins ací el meu petit homenatge leninista-marxistas-gouchista.

I també dos ous durs. Llenya al foc, és la guerra!.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top