La revista degana en valencià

Diari d’un confinat perplex / 41

26/04/2020

“Jo he vist coses en el confinament que vosaltres no creuríeu”

 

Vangelis / Blade runner-main theme

 

-He vist com un president trumpellot s’injectava desinfectant en el seu interior per a brillar en la foscor prop de la Porta d’Idiothäuser.

-He vist cunyats amb furgadents a la boca convertits en experts epidemiòlegs.

-He vist fanàtics de les religions, catòlica i musulmana, tornant a l’Edat Mitja saltant-se el confinament.

-He vist gent ballant sevillanes ens el balcons amb «traje de faralaes».

-He vist, he escoltat, cantar  «l’himne Resistiré» més d’un milió de vegades. Això sense exagerar. «Y ya no puedo más», que diria el Camilo Sesto.

-He vist gent lamentant-se per «quién nos ha robado el mes d’abril» i mai es van lamentar quan li furtaven la sanitat, l’educació  i la pasta.

-He vist gent passejant un gosset de peluix.

-He vist gent que pensava que EPI era l’amiguet de Blas.

-He vist un expresident visionari que veia armes de destrucció massiva, capità del Costat Fosc amb casc de Darth Vader, afirmar que ell ho faria millor. I he vist la seua titella mirant-se a l’espill d’un quart de bany rebent la seua macabra imatge.

-He vist periodistes exaltats, nostàlgics de l’antic règim, és a dir feixistes, afirmar que no ara no hi ha llibertat d’expressió, què açò és una dictadura dient totes les barbaritats possibles.

-He vist altres periodistes, bé els mateixos d’abans, que quasi mai publiquen una veritat dir que el govern menteix.

-He vist com les fake news -notícies falses- inventades per terraplanistes i altres conspiranoics s’escampaven per tot arreu.

-He vist voltors en les xarxes socials sobrevolar sobre els morts.

-He vist gent en Twitter que el seu argument principal era una bandera espanyola.

-He vist experts com Bertín Osborne, Pablo Motos, Arévalo, Paquirrín i els seus germans toreros, Quique San Francisco, José Manuel Soto, Josema Yuste, Ana Rosa Quintana, Susanna Griso, Javier Negre, Eduardo Inda, Maria Claver…dir que ells saben més que Fernando Simón. Com Peret: «Borriquito, yo sé más que tú».

-He vist persones amb vox bramar amb veu d’ultratomba.

-He vist que aquells que escridassaven el «a por ellos» contra els catalans, ampliar les seues fronteres de l’odi.

-He vist gent «pensant» que una cançó partisana contra el feixisme de Mussolini, Bella Ciao, era cosa d’una sèrie de TV. Ni de dretes ni d’esquerres. Tindran el cervell de paper?.

-He vist gent colpejant cassoles, ignorants que quan això de la pandèmia acabe, els bancs ja no regalaran perols i es trobaran amb el menatge  de la cuina destrossat.

-He vist gent creient que cantar el «Cara al sol» era una reivindicació de l’energia solar alternativa.

-He vist gent acumulant farina, llevat i paper higiènic. Temen que els seus pastissos i coques produisquen cagaleres massives?.

-He vist un govern sobrepassat per la situació navegant com un excrement per via fluvial. És a dir com a cagalló per séquia.

-He vist futbolistes alarmats davant la possibilitat de que els hi facen tests massius. I alleujats després perquè no seran d’intel·ligència.

-He vist, bé no he vist, com l’Estimat Líder Kim Jong-un ha desaparegut i ha estat substituït per la seua germana Kim-Yo-jong. Si no vols un Kim, dos Jongs.

Però també he vist que els països dirigits per dones funcionen millor.

Tots aquests moments segur que es perdran en el temps, com llàgrimes en la pluja?.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top