La revista degana en valencià

Diari d’un confinat perplex / 43

28/04/2020

Sexe, Confinament & Rock’n’Roll

Rolling Stones / Concert Barcelona 1976

 

Ian Dury & The Blockheads / Sex, drugs & Rock’n’Roll

 

Rolling Stones / Living in a ghost town

 

Te’n recordes dels temps gloriosos de «Sexe, drogues & Rock’n’Roll?. Sí?. Enhorabona. No està tot perdut, encara queda el record. Oscar Wilde va dir que «el record és el diari que tots carreguem amb nosaltres».

 

No sé si és el meu cas, però a propòsit del llançament de l’ últim senzill dels Rolling Stones «Living in a ghost town» (Vivint en una ciutat fantasma) gravat en estat de  quarantena, m’ha vingut a la memòria un record associat al grup britànic sobre el Sexe, drogues & Rock’n’Roll allà pel llunyà 1976. Com a contrast d’aquest món solitari va ser al meu primer concert de rock multitudinari sense distanciament social ni hòsties. Tot el contrari. Va ser a Barcelona, any1976,  el primer concert dels Stones a l’estat espanyol que començava a desfer-se de les teranyines del franquisme. Ara, en temps de confinament eixa trilogia juvenil, quasi adolescent, sembla una quimera utòpica. El sexe és quasi una reminiscència del passat. Ja ho va dir Woody Allen en la pel·lícula «Delictes i faltes»: «L’última vegada que vaig estar dins d’una dona va ser quan vaig visitar l’Estàtua de la Llibertat». Pel que fa a les drogues es redueixen a acumular farina de blat i rent per a fer una coca de llanda. Nyas coca!.

 

Almenys del Rock’n’Roll podem gaudir encara que siga des de la solitud de casa. Una «Satisfaction», un plaer de ma vida com el personatge de Joanot Martorell en el Tirant lo Blanch.

En el vídeo i cançó dels Stones, la primera des del 2012, la càmera passeja en mode ull de peix per 7 ciutats del món desertes, reflex del confinament mundial actual.

 

Imaginem quan puguem omplir les ciutats de persones. Tot i què pel moment no semble un objectiu proper pensem que podem viure en l’univers que som capaços d’evocar.

Mick Jagger i Keith Richards ho van reflectir en una de les seues millors cançons «You can’t always get what you want» (No sempre pots tenir el que vols».

Inscriu-te al nostre butlletí

Top