La revista degana en valencià

Diari d’un confinat perplex / 45

30/04/2020

Tom Hanks i jo

John Williams/The tale of Victor Navorsky /The Terminal sound track

 

Spencer Davis Group / Keep on running

 Bruno Lomas / Corre corre

 

Creedence Clearwater Revival / Fortunate son

 

John Williams / Saving the private Ryan

 

El confinat perplex va constatant que la seua vida des que començà el confinament i la de Tom Hanks, bé la d’aguns personatges que ha interpretat al cinema, corren per camins paral·lels. Tot es va iniciar la nit del 14 de març a l’aeroport d’Amman vagarejant i desorientat com Viktor Navorsky, passatger d’una exrepública soviètica que ha patit un colp d’estat i no pot eixir de l’aeroport de Nova York en la pel·lícula «La Terminal» dirigida per Steven Spielberg. La seua odissea aeroportuària no durà tant. Tant «sols» 14 hores, perseguint el cap de la terminal, un jordà que tenia un poder quasi absolut. Ell decidia qui accedia a l’avió i qui no del vol a Istanbul des d’on havia d’arribar a València abans que tancaren les fronteres. Viktor Navorsky, dins de la seua fatalitat, almenys tenia la companyia de Catherine Zeta Jones. En el cas del confinat només la presència del malcarat cap de la terminal. Mala sort.

L’avió, afortunadament, no va caure a l’oceà com li va passar a Tom Hanks en «Nàufrag» dirigida per Robert Zemeckis. Ell resulta ser l’únic supervivent en una illa remota i perduda on ha de sobreviure com pot i veient com li creix la barba i els pèls de manera rebel i caòtica. Com va observant també el confinat mirant-se horroritzat cada matí a l’espill. Tom Hanks «parlava» amb una pilota de beisbol de nom senyor Wilson. El confinat «parla» amb els personatges de Netflix i HBO i de tant en tant amb familiars i amics per vídeotelefonada. Xupla’t eixa Tom Hanks!.

Tom Hanks també va viatjar a la Lluna a bord de la nau Apol·lo XIII des d’on va pronunciar la famosa frase « Houston, tenim un problema». Aquest Hanks sembla què és un malastruc, un «gafe»  en el tema dels viatges. No organitzeu excursions o creuers amb ell, feu el favor. Sort que no va fer «Aterriza como puedas». El confinat fa la impressió a sovint d’estar mirant-se el satèl·lit terrestre com un astronauta imaginari. Com que no té cap NASA al seu abast, emet un crit d’auxili a un amic de Massanassa: «Justo, tenim un problema».

Tom Hanks també va protagonitzar altra famosa pel·li «Forrest Gump» per la qual va guanyar un oscar, on donava vida a un «discapacitat», però que, en canvi, mostrava altres talents i aptituds com ara córrer sense parar, ser un campió de ping pong o tennis de taula i pronunciar frases d’eixes de sapiència popular:

«La vida és com una caixa de bombons, no saps el que et va a tocar»

«Ma mare diu que ximple és el que fa ximpleries»

«Jo no sé molt de quasi res»

Corre, Forrest, corre»

El confinat pensa que podria subscriure-les totes.

Per últim, altra de les seues pel.lícules, també d’Steven Spielberg «Salveu el soldat Ryan». El confinat llança una petició d’empar i acolliment si us ve de gust.

«Salveu el soldat Gallent». Tom Hanks i el confinat us ho agrairan.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top