La revista degana en valencià

Diari d’un confinat perplex / 56

12/05/2020

Pallasses i Pallassos

 

Tortell Poltrona / Pallassos Sense Fronteres

 

The Kinks / The death of a clown

 

Cirque du Soleil Clowns / Dralion

 

Charlie Rivel / Dandy clowns

 

Mostra Internacional Pallasses i Pallassos Xirivella 2019

 

Utilitzar la paraula pallasso com insult només mostra la indigència mental de qui la usa.

Ahir es va donar un lamentable espectacle a les xarxes socials, concretament a Twitter. Un individu, militant i diputat de C’s o alguna cosa pareguda, amb nom de centurió romà, Marcos de Quinto, intentà insultar el vicepresident del govern, Pablo Iglesias, proferint la paraula pallasso com una ofensa, un improperi desqualificant. Resulta que el legionari aquest va ser vicepresident de l’Esquadra Coca-Colus en l’Espanya entre 2015 i 2017. La  gesta més rellevant que va fer fou acomiadar treballadors al temps que s’enriquia fent engolir-se eixe beuratge o pòcima que només et pots empassar si els mescles amb ron cubà. Combinació que, probablement, espantarà al Quinto aquest. La paraula Cuba, com pallaso, també deu ser altre anatema insuportable per a ell.

El vicepresident segon, Pablo Iglesias, li ha contestat fent una piulada que estaria bé si no haguera tingut la inadequada, com a mínim, ocurrència de defensar la noble activitat de pallasso o pallassa amb la imatge del Joker, un personatge que és un psicòpata i un sociòpata com tothom sap.  Vull creure què és ignorància, tot i que no seria disculpable, quan tenia exemples molt més idonis i convenients com ara Charlie Rivel, Tortell Poltrona, Krusty el dels Simpsons i, fins i tot, els anomenats Payasos de la Tele, Gaby, Fofó y Miliki. Jo sóc d’un poble de L’Horta, Xirivella, que celebra des de fa 26 anys la Mostra Internacional de Pallasses i Pallassos que organitza el meu amic San Fran, la qual cosa encara em fa més dolorosa aquesta picabaralla entre el diputat de C’s i el senyor vicepresident. Una picabaralla de vol de gallinàcia, de molt poca alçada.

Senyor Quinto, que té almenys quatre per davant, pallasso és sinònim de còmic, que fa gràcia, que fa riure. Cosa que vostè està molt lluny d’aconseguir. Bé, matise, si que fa riure. Al seu pesar.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top