La revista degana en valencià

Diari d’un confinat perplex / 66

22/05/2020

Fart d’estar fart

 

Fart d’estar fart ja em vaig cansar que deia Serrat. Estic fart de que sempre ens diguen que no, que ara no és el moment. No és el moment de revisar el finançament injust del País Valencià; no és el moment de protegir els drets laborals dels treballadors. Que ara no és i tot això, que ara no toca. En canvi sí que és el moment per a què una colla de «pijoincívics» armats de cassoles i embolcallats estúpidament amb banderes patriòtiques ens posen a tots en perill. Caldrà recordar-los aquella frase de la pel·lícula «Senders de glòria» d’Stanley Kubrick que ho deixava ben palès?:

«El patriotisme és l’últim refugi dels miserables».

Encara no és el moment de canviar el rumb injust de la història ens reiteren una i altra vegada, temps rere temps.

En canvi, és el moment per a que tota la premsa, i quan dic tota és tota, des de la de dreta i extrema dreta fins a la presumptament progressista, carreguen sense contemplacions ni escrúpols contra un acord per a derogar una llei que és autènticament lesiva per a una gran majoria de ciutadans, tot i què molts dels damnificats no en siguen conscients i estan d’acord amb eixe linxament mediàtic i polític envers una mesura lleugerament d’esquerres. Oh my god!. Fa un temps hi havia un dit, una ocurrència quan a València es lliurava la mal anomenada Batalla de València i es votava massivament a un partit de corruptes i lladres que deia: «Alguns valencians si foren negres votarien al Ku-Kux-Klan».

Així és que he decidit fugir per un temps d’eixe guirigall tòxic de premsa, ràdios, TV’s i xarxes socials i refugiar-me en la música i la poesia fins que escampe aquest merder de merda. Redundància que considere insuficient en aquest moment.

 

Hi ha una cançó de Cyndi Lauper, especialment estimada perquè som del mateix anys, que va escriure una suggeridora cançó «Time after time», que versa sobre això del temps i el seu moment, la qual em va inspirar un dels meus poemes que vaig titular «Temps rere temps». No vaig ser massa original, ho reconec.

 

Cyndi Lauper / Time after time

 

TEMPS RERE TEMPS

 

Reclòs i aïllat espere

Que el rellotge marque les hores

I pense en nosaltres atrapats en el temps

En les nits calentes

Cercles de confusió ens envolten

Però no és res nou

Són els records del futur

Estem caminant massa lluny

I tu dius que millor anem a a pams

No et quedes arrere…

No veus que estic boig per tu

Temps rere temps, una i altra vegada

Si tu estàs perduda

Jo et buscaré

Temps rere temps, una i altra vegada

Els nostres secrets

Mai no seran robats

Seran per sempre nostres

Temps rere temps, una i altra vegada

El teu cos serà meu

El meu és teu per sempre

T’ho diré…

Temps rere temps, una i altra vegada

El teu amor serà meu

El meu el tindràs per sempre

T’ho diré i t’ho cantaré…

Temps rere temps, una i altra vegada

Inscriu-te al nostre butlletí

Top