La revista degana en valencià

Diari d’un confinat perplex / 68

25/05/2020

Perols i clàxons: la percussió dels imbècils

 

Això diu que era un exèrcit d’individus als qui havien succionat prèviament el cervell que l’enviaren a col·lapsar carrers i places a bord d’uns carruatges i uniformats amb un drap de dos colors bàsics. Aquest exèrcit va adoptar el nom de «Los Cacerolos Rojigualdos» tractant d’emular els seus avantpassats anomenats «Los Tercios de Flandes», aquells que sembraven el terror al Països Baixos al segle XVI. De fet durant un temps quan volien espantar els xiquets els hi deien: «Alerta: «que vienen los españoles». Nosaltres els valencians més pràctics, en canvi, preferim els «tercios» de cervesa.

Els més agosarats d’aquest exèrcit de babaus creient, perquè ells són de creure, de tindre fe, que podien arrancar sorolls harmoniosos dels seus instruments de percussió com si foren uns Ringo Starr de Tercera Divisió, intentaven irritar i rebentar els òrgans auditius del personal. Els gossos, més sensibles i en aquest cas més intel·ligents, a les desagradables estridències pegaven a fugir emetent sons onomatopeics com «guau, guau», que els més estòlids interpretaven com un crit d’aprovació.

El comandant d’aquesta banda de percussionistes improvisats, el més espavilat de la caravana d’apallissadors del menatge de cuina organitzats en tropa com la legió espanyola, però sense cabra,  i eufòric per l’èxit d’autocrítica i públic, ha declarat: «Hemos ganado el Mundial». A la pregunta d’un periodista atònit per la cridòria: «El mundial de què?», li ha etzibat «Tú calla, comunista antiespañol». 

També ha comunicat, finalment, la gravació d’un disc que es titularà:

Tocata i fuga de perols i clàxons: El Musical dels Imbècils.

P.D.: Impossible il·lustrar açò musicalment.

 

Inscriu-te al nostre butlletí

Top