La revista degana en valencià

Diari d’un confinat perplex / 71

28/05/2020

L’inaudit periple d’un confinat perplex que camina cap el final

 

Sílvia Pérez Cruz / Temps perdut

 

Darrere d’aquest títol tan innecessàriament llarg s’amaguen dos desitjos. Un, que s’acabe el periple d’aïllament que ha transitat per diferents estacions: la preocupació, la ironia i, de vegades, la indignació. I segon, demanar indulgència dels qui hagen tingut la paciència i generositat d’haver llegit les reflexions i meditacions que he anat abocant dia rere dia amb la millor intenció del que sóc capaç.

L’objectiu és, era, arribar a l’anhelada meta de recobrar certa normalitat. No voldria que fora l’antiga normalitat perquè és evident que s’haurà de modificar, almenys, en aquells aspectes més indesitjables i injustos. I l’adveniment de la «nova normalitat» que ens anuncien i que no sabem com serà tampoc és com per a tirar coets.

Si algú més sabut tinguera la iniciativa de fer un breu anàlisi dels fenòmens, psíquics o paranormals ja no ho sé, que hem viscut arreu del món hi estaria ben agraït. Recorde una experiència quasi mística que explicava un genial professor de Física Quàntica de la Universitat de Wisconsin, però alhora també un poc atrotinat, sobre la migració de l’esperit en que abandonava el seu cos i se n’anava a prendre una cervesa a una terrassa de la platja de la Patacona d’Alboraia sense mascareta ni guardar la distància física. Així, a la babalà, sense miraments. A continuació se n’anà a passejar pels voltants pel Museu de les Ciències, atès que un esperit i la ciència no són massa compatibles. Passat el periple espiritual incorpori -què collons serà periple? -, cos i ànima es retrobaren i es saludaren efusivament quedant per a desmaterialitzar-se en un futur pròxim i en altre lloc del món. Per exemple una illa perduda del Pacífic, i refer el lamentable final de la sèrie «Lost».

 

Coldplay / Lost!

 

I ara, estic quasi segur, que si el títol que encapçala aquest diari 71, molt em tem que encara haurà semblat més llarga aquesta disquisició. La pandèmia pot causar estralls en certs cervells.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top