La revista degana en valencià

La dimissió de Jordi Peris fa trontollar l’Ajuntament de València

El portaveu de València en Comú, tinent d’alcalde de València i regidor ha presentat aquest matí la seua dimissió en els càrrecs que ostentava al consistori valencià. Una decisió que no ha sorprés massa pels esdeveniments esdevinguts en les últimes setmanes.

No obstant això, aquesta dimissió fa trontollar l’Ajuntament de València. El Govern de la Nau seguirà igual de fort? Les lluites internes pel poder a què Peris ha fet esment faran tremolar, o el que és pitjor, trencaran el Govern? Tot són interrogants, ja que la bona sintonia entre Peris i els membres de Compromís i el PSPV es veia a simple vista. Esperem que les respostes siguen positives.

Segons Peris, «dimitir és una cosa que no entrava en els meus plans: tenia intenció de seguir exercint els meus càrrecs a l’Ajuntament de València en la resta de la legislatura. Però la posició política en què em trobe en aquest moment fa que no es donen les condicions necessàries per desenvolupar el programa polític per al qual vaig ser elegit. I per aquest motiu preferisc renunciar». No obstant això, afirma anar-se’n «orgullós d’haver pertangut al Govern de la Nau, i per això vull tancar aquest període en el món de la política amb un al·legat a favor de la política, perquè és un element fonamental de la nostra societat. És l’espai per excel·lència on resoldre democràticament els problemes col·lectius».