La revista degana en valencià

Les dones del bàsquet valencià cada vegada més protagonistes

“Una reivindicació del bàsquet femení davant els mitjans de comunicació i la societat”

Des de dijous s’està celebrant la fase d’ascens a la primera divisió del basquet femení a la Fonteta de Sant Lluís. On tenim dos representants valencians dels huit equips participants, El Picken la cuina Claret, l’equip del barri de Benimaclet que amb un pressupost molt humil ha aconseguit gràcies a l’esforç de les seues jugadores arribar aquesta competició. Mentre que l’altre equip que tenim a la competició és el Valencia Basket en secció femenina, que arribava a aquesta fase després d’haver quedat primer en la fase regular.

Durant la temporada no han tingut massa seguiment, malgrat estar jugant en la segona divisió, però aquesta fase ha fet recordar un temps passat on València tenia un dels millors equips europeus del bàsquet femení. Dijous va ser la primera jornada i les graderies es varen omplir per a veure jugar tant a Claret com a Valencia Basket, però en aquesta jornada cada equip s’enfrontava a un equip diferent, on les xiques de Benimaclet varen aconseguir una victòria davant Patatas Hijolusa. Diferent va ser per a les taronges, que varen caure contra Durán M.Ensino mostrant un bàsquet poc esperançador.

Però, el millor que ens guardava aquesta Fase Final de la Lliga Femenina 2 era el derbi entre equips valencians a la segona jornada. El divendres es tancava amb el derbi valencià, i els dos equips varen ser actius a les xarxes socials amb l’objectiu de fer que aquest encontre tinguera repercussió i així va ser: vora 4700 persones varen assistir al partidàs. No solament va suposar una reivindicació del bàsquet femení davant els mitjans de comunicació, sinó que també va ser un exemple de normalització per a les més joves i els més joves, que varen tindre com a referents i ídols a dones esportistes.

L’ambient va estar molt agradable; ambdues aficions feien soroll per tal d’animar a les seues xiques. Encara i anar perdent en la segona part, l’afició de les joves de Picken La cuina Claret no va parar de donar ànims, però la diferència física va fer-se notar. La victòria va ser pel Valencia Basket, llavors els dos equips tenen possibilitats de poder jugar els partits de diumenge, on es decidirà qui es guanya el dret de pujar a Lliga Femenina 1. Cap la possibilitat que tots dos pugen i València tinga a dos equips a la màxima competició del bàsquet femení.

 

Fotografia: Carlos Fajardo

Inscriu-te al nostre butlletí

Top