La revista degana en valencià

Les dones en la música valenciana. Nº 424- Març 2017

Cada vegada les dones són més presents en el nostre entorn i desenvolupen nombroses i diverses activitats. Hi ha presidentes de comunitats autònomes, científiques, esportistes… A poc a poc, van ocupant el lloc que els pertany i que al llarg de la història se’ls ha estat negat.

Des de fa un temps s’han incrementat els debats al voltant del paper de la dona. I estem passant dels debats als fets, però no a la velocitat que ens agradaria. El paper de la dona en l’escena musical és un dels temes que més s’aborda últimament. No obstant això, no es pretén que siguen únicament les dones les que ho reivindiquen, sinó que hi impliquen també els homes, que siga un tema transversal.

Des de SAÓ hem volgut formar part del debat, fer visible la situació i proposar algunes solucions per reparar la invisibilitat femenina en els escenaris. Per això, Carla González ens planteja una reflexió al voltant de l’etiqueta «música de dones». Teresa Ciges ens ofereix una radiografia de la situació de les dones en la música clàssica. Laura Capsir ens exposa les dades sobre la baixa representació femenina en els festivals i en els llibres de text, i Vanessa Giner recull i ens mostra les diverses opinions de les dones que es dediquen a la música. Tot això es completa amb una entrevista a Annabel Nadal, gerent d’una empresa de management i producció de concerts.

PREU ARTICLE: -
SUBTOTAL: -
IVA: -
ENVIAMENT: -
TOTAL: -

Categories

Inscriu-te al nostre butlletí

Top