La revista degana en valencià

Dos països separats per la mateixa llengua: el País Valencià i Catalunya

Volíem fer un Quadern que analitzara les relacions actuals entre dos territoris que estan molt a prop i, de vegades –massa–, tan allunyats. Volíem que algunes persones reflexionaren sobre diversos aspectes, que ens mostraren la seua fotografia sobre els vincles entre Catalunya i el País Valencià, entre el País Valencià i Catalunya.

Hui en dia, qualsevol persona que tinga uns mínims coneixements no pot negar que aquests dos territoris, deixant de banda les manies persecutòries sobre el perill catalanista o la mirada per damunt del muscle cap al PV, mantenen uns interessos comuns que van molt més enllà de tindre una mateixa llengua. Negar les necessitats econòmiques entre l’un i l’altre, les sinergies evidents, és una barbaritat que sols queda per a aquelles persones que volen negar una realitat tangible.

Aquestes realitats són tan tangibles que sembla que qui més clar ho té és el govern d’Espanya, que està encabotat a aturar, a posar pals a les rodes d’un desenvolupament econòmic –entre altres– que provoquen aquests dos territoris. No s’entén de cap altra manera el boicot permanent a les infraestructures que afavoririen un augment de les relacions entre els territoris i les persones: anar a Madrid ho pots fer per carretera sense pagar peatge i amb el tren en poc més d’una hora i mitja. A Barcelona has de pagar un peatge car, i si puges al tren mai no sabràs l’hora d’arribada, però no serà menys de tres hores.

És per això que vos oferim cinc reflexions de la mà de Vicent Flor i Joaquim Rius, Rafael Xambó, Vicent Olmos, Carla González i Vicent Partal. A més, es completa amb una entrevista a Núria Cadenes, i tot sota la coordinació del sociòleg Vicent Flor.

Humilment, esperem aportar un poc de llum als nostres lectors i lectores i obrir un debat que ens possibilite unir-nos més encara.

PREU ARTICLE: -
SUBTOTAL: -
IVA: -
ENVIAMENT: -
TOTAL: -

Categories

Inscriu-te al nostre butlletí

Top