La revista degana en valencià

Editors de revistes i digitals encaren amb esforç la sortida de la crisi

01/07/2021

L’Assemblea General de l’APPEC editors de revistes i digitals constata la solidesa del sector en un any difícil i valida unànimement la gestió de l’associació.

L’APPEC ha celebrat l’Assemblea General Ordinària de l’associació, que representa 119 revistes i 115 digitals en català, en una trobada en format mixt, amb assistència telemàtica i presencial a la seu del Club d’Amics de la Unesco de Barcelona el dimarts 29 de juny.

En un any difícil per al sector de les publicacions en català, els editors han fet pinya a través de l’APPEC per reclamar el suport de l’administració en un moment extremadament difícil. Els reptes d’aquest 2020 han constatat la solidesa i cohesió del sector que encara amb esforç la sortida de la crisi i que, tot i la situació de pandèmia, ha seguit creixent amb l’aparició de noves publicacions.

El president de l’APPEC Germà Capdevila ha fet èmfasi en la importància de la cohesió de revistes i digitals:
Ens esperen uns temps difícils, però si som capaços de treballar plegats en àmbits diversos, com l’APPEC, entre tots podem fer coses i seguir aguantant el xàfec. Les circumstàncies són complicades també per les publicacions en llengua catalana. Tenim feina que no ens l’acabarem durant generacions, no podem afluixar i hem de mantenir el múscul tensat. Ens esperen desafiaments importants i hem d’estar a l’altura de les circumstàncies. La nostra voluntat és posar el nostre gra de sorra quan fa falta, com hem intentat fer el 2020, un any realment complicat”.

L’associació ha adaptat les seves accions a les circumstàncies de la covid-19 per seguir treballant per la presència i visibilitat de les seves capçaleres amb projectes com l’iQUIOSC.cat en ruta, que porta les revistes a pobles on no arriben per falta de punts de venda, o la campanya ‘Ara que el camí fa pujada, revista‘ per reivindicar el valor de les revistes en uns dies en què més que mai cal espai per a la reflexió.

L’Assemblea ha aprovat per unanimitat la memòria d’activitats i de comptes de l’exercici de 2020 i el pressupost de 2021, a més d’una modificació dels Estatuts.

La trobada s’ha tancat amb un dinar entre els assistents a l’Assemblea presencial en què els editors s’han pogut saludar en persona després d’un any marcat per les videotrucades.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top