La revista degana en valencià

El cinema d’animació made in València aterra en Netflix

18/06/2020

El cineasta valencià guanyador d’un Goya i un Cristall Annecy, Jaime Maestro, produeix i codirigeix Animal Crackers al costat de Scott Christian Sava i Tony Bancroft (Mulan)

La plataforma de streaming estrenarà el 24 de juliol Animal Crackers, el projecte d’animació estatunidenca que Jaime Maestro va traslladar a València per a desenvolupar-ho al costat d’un equip de 150 persones. La pel·lícula, produïda des del Parc Tecnològic de Paterna, s’emetrà en quasi 200 països.

Si València s’ha guanyat un buit en el panorama internacional del cinema d’animació és gràcies a Animal Crackers. Jaime Maestro és el realitzador més versàtil amb el qual compta la indústria valenciana de l’animació 3D, capaç de posar-se el vestit de productorquan és necessari, per a permetre’s contar històries des de la seua pròpia lent d’artista.

Conegut per inspiradors treballs com “El vendedor de humo”, el cineasta guanyador del Premi Goya al Millor Curtmetratge d’Animació el 2012 ha aconseguit descentralitzar els processos de producció de la indústria de Hollywood, per a dinamitzar amb Animal Crackers el sector de l’animació a Espanya i dotar d’un espai singular al talent a València.

La pel·lícula que Jaime Maestro produeix i codirigeix al costat de dues titans de la indústria – Scott Christian  Sava i Tony Bancroft (Mulán)- ha sigut reconeguda en el Festival Internacional d’Animació d’Annecy el 2017 i s’estrena en la gegant Netflix aportant noves maneres de fer cinema de qualitat.

El teaser d’Animal Crackers va ser un encàrrec
de Scott Sava a Jaime Maestro en 2013

Amb una filosofia basada en el reconeixement de l’artista i la recuperació del talent que emigra, Maestro es mou entre allò local i allò global amb gran destresa. En l’actualitat desenvolupa nous projectes des de la Tribu Animation -la productora que dirigeix des de València al costat de la sociòloga Nadia Ruiz– amb la mirada posada en els més alts nivells de distribució cinematogràfica.

Jaime Maestro ha sigut repetidament aplaudit des del Festival Internacional ‘Trojan Horse Was A Unicorn’  pel seu compromís en els valors transformadors que transmet, d’una banda, amb la seua manera de pensar i desenvolupar la indústria i, per una altra, a través del missatge que aporten les seues pel·lícules. Ara la gran Netflix ha arribat per a potenciar el treball de Maestro com un artista amb gran projecció internacional, implicat amb el seu entorn més immediat, que mai s’ha posat límits per a somiar en gran.

Animal Crackers ha sigut una de les cinc pel·lícules d’animació més taquilleres de la Xina durant 2018 i es podrà veure en la plataforma de pagament a partir del 24 de juliol. En la seua versió original compta amb les veus d’actors com John Krasinsky, Emimly Blunt, Ian McKellen, Sylvester Stallone i Danny DeVito.

A més de la imminent estrena en Netflix de la cinta de gènere familiar, Jaime Maestro i Scott Christian Sava tornaran a treballar junts, en un nou projecte que arrancarà en les pròximes setmanes.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top