La revista degana en valencià

El cinema i la intel·ligència artificial retroben el videoart “5 poemes” d’Andreu Corberà en Àgora València

24/11/2022

Fotografia: 5 poemes, Andreu Corberà

El director i artista visual valencià Andreu Corberà presenta el seu últim projecte artístic en Àgora València en col·laboració amb València World Design Capital 2022. Aquesta composició, produïda per MIRACOR FILMS SL, es defineix com una simfonia visual i es podrà gaudir aquest divendres, 25 de novembre de 2022 en finalitzar l’esdeveniment “World Design Generation: Art”, en les pantalles d’Àgora València, situades en la plaça de l’Ajuntament.

Aquest treball creatiu s’enquadra dins del gènere del videoart, un corrent artístic que consisteix a crear i manipular imatges electròniques per a difondre-les en directe o en diferit. La composició inclou 5 poemes visuals que emmarquen una reflexió sobre els processos, tant analògics com digitals, des de diferents punts de vista. Compta amb la col·laboració dels artistes valencians Juan Ripoll Esquerre, Cristina Martínez i Josep Belda, així com la música original composta i interpretada per a l’ocasió per la compositora i instrumentista estatunidenc Christie Echols.

Andreu Corberà, director del projecte, explica que “partint d’una reflexió sobre els processos que observem al nostre voltant, aquestes 5 peces curtes combinen diferents tècniques de processament per ordinador, càmera de vídeo, CRT, pantalles d’espectre analògiques, i intel·ligència artificial per a presentar la nostra visió sobre el pas del temps i la mecanització, que converteix a tot el que ens envolta en un producte processat.”

“5 poemes” forma part de la programació de l‘esdeveniment «World Design Generation: Art» de València World Design Capital 2022 que se celebra aquest divendres a les 18 h.

El videoart es podrà gaudir en la pantalla d’Àgora València en finalitzar l’esdeveniment: divendres, 25 de novembre de 2022, a les 19.30 h en la plaça de l’Ajuntament de València.

Inscripcions disponibles a: https://wdc2022.typeform.com/generation-art

Fotografia: 5 poemes, Andreu Corberà

Àgora València és un projecte de València Capital Mundial del Disseny 2022 i l’Ajuntament de València, concebut com un aparador continu de projectes i continguts relacionats amb el disseny valencià i la programació oficial de València WCD 2022. Com a far del disseny, està disponible per a tots els vianants que vulguen conèixer de prop aquestes creacions.

La productora audiovisual valenciana MIRACOR FILMS SL, amb seu en el barri del Cabanyal, és una productora independent que neix amb una visió molt definida de realització de les inquietuds artístiques del duo format pel director Andreu Corberà i la productora Celia Mira. Compta habitualment amb la col·laboració de joves talents de la indústria audiovisual valenciana i, després de la producció de diversos curtmetratges premiats en festivals internacionals, es troba actualment en fase de preproducció per al seu primer llargmetratge.

Andreu Corberà (València, 1996) és director de cinema i artista visual. Graduat en Cinematografia i Arts Escèniques per l’Escola TAI de Madrid, va ampliar la seua formació internacional a Itàlia i Filipines. Com a director, un dels seus majors interessos és el tractament de la memòria, i el seu primer curtmetratge de ficció, 05.15 A. M. (2019) relata la història d’una parella d’ancians que escapa del dolor causat per l’Alzheimer a través d’un joc romàntic en la intimitat. Va ser guardonat en diversos festivals internacionals com a Global Shorts 2019 en Los Angeles (Excellence Award), Short to the Point 2019 (secció oficial) i en Rolling Idees 2019 (finalista). Actualment, Andreu treballa en el desenvolupament de diversos projectes com a soci de la productora independent MIRACOR FILMS SL, incloent-hi el seu primer llargmetratge, Cuando Mañana Sea Nunca, tres curtmetratges (dos seran de no-ficció), i una instal·lació de videoart per a València World Design Capital.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top