La revista degana en valencià

El Consell Rector aprova l’emissió de programes religiosos en À Punt

17/12/2021

El Consell de la Ciutadania presenta l’informe del primer semestre de 2021 que recull les principals activitats de l’òrgan

El Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació ha rebut hui l’informe sobre el dret d’accés als mitjans de comunicació dels grups socials i polítics significatius del Consell de la Ciutadania, òrgan assessor en matèria de continguts. Aquest informe s’ha centrat en les retransmissions de les misses en la televisió pública valenciana.

En rebre l’informe, el Consell Rector ha acordat reprendre la retransmissió de les misses els diumenges, així com l’emissió de programes religiosos a partir del 2022. Les retransmissions de l’ofici religiós els diumenges s’iniciaren en la televisió d’À Punt a partir del confinament, el març del 2020. L’acord del Consell Rector en aquest moment va ser que s’emetrien fins que duraren les restriccions d’aforament a les esglésies. El mes d’octubre s’alçaren les restriccions i, com s’havia acordat, es donaren per finalitzades les retransmissions de les misses.

Hui el Consell Rector ha valorat tant l’informe del Consell de la Ciutadania com les peticions que ha rebut aquest òrgan en relació amb la continuïtat de les retransmissions dels oficis religiosos.

D’altra banda, la presidenta del Consell de la Ciutadania, Julia Sevilla, ha presentat també l’informe sobre els continguts del primer semestre de l’any 2021 d’À Punt Mèdia al Consell Rector. L’any ha tornat a estar condicionat per la pandèmia i la crisi que se n’ha derivat.

En la presentació, Julia Sevilla, presidenta del Consell, ha fet referència a la situació per què encara travessem i que es veu reflectida en l’informe mateix, i ha assenyalat: “Les restriccions derivades de la pandèmia no han sigut impediment perquè el Consell de la Ciutadania haja treballat en la línia de consolidar la seua posició dins de l’organigrama d’À Punt Mèdia”.

A més, Julia Sevilla ha remarcat que l’informe recull les tasques que s’han dut a terme sobre els tres temes fonamentals en els quals ha treballat el Consell de la Ciutadania. La col·laboració amb la Direcció General per a la creació d’un projecte formatiu sobre diversitat i inclusió dirigit al personal de l’ens, les reunions de preparació de l’informe sobre el dret d’accés als mitjans de comunicació públics valencians i, en tercer lloc, l’articulació amb el Consell d’Informatius d’À Punt d’un sistema de col·laboració i intercanvi d’informació per a unir esforços en la tasca comuna de millorar el servei que presta la televisió pública valenciana.

L’informe conté, a més, un repàs del que ha sigut l’activitat durant el primer semestre d’aquest 2021 i tracta les principals actuacions del Consell durant l’any (reunions i actes en els quals s’ha participat des del Consell) i la gestió de les queixes i dels suggeriments.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top