La revista degana en valencià

El disseny de Barcelona i València es troben en el marc de World Design Capital València 2022

17/11/2022

Els dos ecosistemes creatius es troben en una jornada a València impulsada per l’Ajuntament de Barcelona i el Disseny Hub, amb motiu de la celebració de World Design Capital València 2022.

El FAD, en col·laboració amb l’ADCV i La Nau, organitzen el 24/11 les xerrades «El pecat i el disseny», on intervindran professionals del disseny de primer ordre en l’àmbit català i valencià, i inauguren l’exposició «El millor disseny de l’any» en un format reduït.

Barcelona i València celebren la connexió de les dues ciutats a través del disseny amb la programació d’unes activitats que posaran en valor les relacions dels respectius teixits creatius i productius a partir de dissenys que contribueixen a la consecució dels actuals reptes socials, econòmics i mediambientals.

Dintre de la programació oficial de World Design Capital València 2022, el FAD (Foment de les Arts i del Disseny), amb l’impuls de l’Ajuntament de Barcelona i el Disseny Hub Barcelona, i amb la col·laboració de l’ADCV (Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana) i el Centre Cultural La Nau, han organitzat dues activitats. El 24/11, a les 18:30 h, tindrà lloc la xerrada «El pecat i el disseny. Confessions i reflexions València – Barcelona entorn de la pràctica professional», amb la participació de dissenyadors i arquitectes destacats catalans i valencians. A continuació, i al mateix espai, s’inaugurarà a les 20 h una versió especial de l’exposició «El millor disseny de l’any», a la qual se sumen els dissenys guanyadors dels Premis Impacte Positiu de l’ADCV 2022.

Un acte amb la presència de responsables polítics, professionals, empreses del sector i de les entitats de promoció del disseny d’ambdues ciutats, que esdevindrà una ocasió única per crear, activar i facilitar vincles i col·laboracions entre dos potents ecosistemes del disseny.

«El pecat i el disseny»

Confessions i reflexions València – Barcelona entorn de la pràctica professional. 24/11, 18:30 h, a la Capella de la Sapiència del Centre Cultural La Nau.

Quin paper tenen l’ètica i els valors en la nostra pràctica diària? Projectar sota criteris de sostenibilitat o inclusió és un deure o un privilegi? En parlarem amb Inma Bermúdez (Studio Inma Bermúdez), Mari Carmen Estevan (Hoy es el día), Santi Fuster (Bendita Gloria), Alfredo Payá (noname29), Mercè Berengué (Roldán + Berengué Arquitectes) i Guillermo Santomà. Una xerrada comissariada i conduïda per Melani Lleonart i Álvaro Sanchis (Estudi Pedra i docents a la UPV).

Inauguració de «El millor disseny de l’any»

24/11, 20:00 h, a la capella (acte) i a la sala Bigues (exposició) del Centre Cultural La Nau. Exposició del 25/11 al 12/02. Accés gratuït.
«El millor disseny de l’any» és una exposició integrada per una selecció de 40 projectes que donen visibilitat a l’excel·lència creativa i els valors del bon disseny en les seves diferents disciplines. Les obres que s’hi exhibeixen han estat seleccionades d’entre els projectes finalistes i guanyadors dels Premis FAD d’Arquitectura, els Premis ADI de disseny industrial i els Premis ADG Laus de disseny gràfic i comunicació visual, tots ells organitzats per les associacions del FAD.

En aquesta itinerància, l’exposició incorpora una secció formada per les obres guanyadores del Premi Impacte Positiu de l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV). Un contingut que connecta València i Barcelona a través de la vessant més responsable del disseny com a facilitador del canvi cap a un sistema més sostenible, innovador, inclusiu i equitatiu.

La mostra es pot recórrer seguint quatre itineraris transversals: tres d’ells amb obres que responen als valors de la New European Bauhaus, la bellesa, la inclusivitat i la sostenibilitat, i un quart dedicat a la innovació tecnològica. Es tracta d’una versió itinerant de l’exposició que es va poder veure al Disseny Hub Barcelona i que ara, en col·laboració amb l’ADCV i el Centre Cultural La Nau, viatja a València en motiu de World Design Capital València 2022, gràcies a l’impuls de l’Ajuntament de Barcelona i el Disseny Hub.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top