La revista degana en valencià

El disseny de la Comunitat Valenciana se suma a la marató internacional d’iF Design amb la participació d’una vintena d’estudis de disseny

14/10/2022

L’iF Design Marathon 2022 se celebra del 5 al 27 d’octubre i inclou esdeveniments i iniciatives organitzats per associacions i partners d’onze països de tot el món.

El programa inclou una edició especial de ‘Altavoz’, organitzada per ADCV, que enllaça amb la pròxima arribada a València de l’exposició itinerant ‘FSWD-Identitat i Territori’, de READ.

Aquesta sessió de presentacions ràpides de treballs de disseny valencià se celebrarà el 14 d’octubre al Palau de les Comunicacions, amb suport de la Generalitat Valenciana.

L’iF Design Marathon 2022, esdeveniment internacional que agrupa accions en onze països dels quatre continents durant 22 dies, fa escala a València de la mà de l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana. La ADCV ha organitzat una edició especial de les trobades ‘Altavoz’, en la qual intervindrà una vintena d’estudis de la Comunitat Valenciana que exposen alguna de les seues obres en la mostra ‘FSWD-Identitat i territori’, de la Red Española de Asociaciones de Diseño (READ).

‘Altavoz’ és un format de presentacions creat per la ADCV per a mostrar projectes de disseny d’una forma ràpida i vibrant, amb un temps màxim de tres minuts per intervenció. Aquest esdeveniment, inclòs en el programa oficial de l’iF Marathon, tindrà lloc el divendres 14 d’octubre, a les 18:30 h, al Palau de les Comunicacions de la Generalitat Valenciana. Està obert a totes les persones interessades (prèvia confirmació d’assistència per correu electrònic a info@adcv.com).

Estan previstes dues sessions de ‘Altavoz’ a l’octubre, que posaran especial focus en el disseny de la Comunitat Valenciana amb projecció internacional i serviran com a introducció a l’arribada a València de l’exposició itinerant del projecte From Spain With Design, ‘FSWD-Identitat i Territori’.

El 14 d’octubre, s’exposaran en ‘Altavoz’ projectes d’una vintena d’estudis socis de la ADCV. Entre ells, Monnou Studio; Creatias Estudio; Kike Correcher; Lavernia&Cienfuegos; Meteorito; Locandia Estudio; Alegre Design; Culdesac+Closca; Odosdesign; Héctor Serrano, Raky Martínez i Alberto Martínez; Made Studio; Joanrojeski Estudi Creatiu; Jorge Herrera Studio; Sandra Figuerola, i Yonoh Studio.

La segona cita amb ‘Altavoz’ coincidirà amb la inauguració de l’exposició, el 27 d’octubre. Aquesta mostra compta amb el suport de la Generalitat Valenciana i podrà visitar-se al Palau de les Comunicacions fins a febrer de 2023.

Difusió internacional

El programa oficial del iF Design Marathon arranca el 5 d’octubre a Berlín i es tanca el dia 27, en Chengdu (la Xina). Inclou presentacions, xarrades i taules redones, tallers i altres formats, proposats i organitzats per 17 organitzacions de tot el món. Les diferents activitats podran seguir-se en línia.

“L’enfocament i abast de l’iF Marathon enllaça directament amb l’objectiu del projecte From Spain With Design: valorar la qualitat i potencial del disseny espanyol fora de les nostres fronteres i contribuir a la internacionalització del nostre talent i les nostres empreses. Amb les sessions de ‘Altavoz’, sumem en aquest objectiu, donant visibilitat mundial a professionals i estudis a través dels seus projectes”, subratlla Ángel Martínez, president de l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana i membre del grup de treball de FSWD de READ.

La mostra ‘FSWD-Identitat i Territori’ reuneix projectes de disseny que destaquen per la seua qualitat, per la seua gran projecció de mercat, per ser un model de sinergia entre professionals del disseny i empreses, per donar respostes coherents i per aportar valor. Està comissariada i coordinada per Uqui Permui (DAG), Ángel Martínez (ADCV), Gloria Escribano (DIMAD) i Juan Lázaro (Conca Dissenya) i s’ha realitzat gràcies a la col·laboració de les dotze associacions unides en READ.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top