La revista degana en valencià

El duo valencià Laura Esparza i Carlos Esteban estrenen Oliva, últim avançament del seu primer disc, Mare Natura (La Fera CC, 2020).

02/03/2020

Laura Esparza i Carlos Esteban es van estrenar en el panorama musical valencià fa ja un any amb els seus dos primers singles, De noche i Ones. Actualment, es troben a punt de traure el seu primer disc, titulat Mare Natura, que eixirà el pròxim 1 de març. Fins al moment, hem pogut gaudir d’altres dos temes, avanç del qual trobarem en el disc i aquesta vegada ens han portat una cançó molt personal com és Oliva. La lletra d’Oliva és part un poema recuperat per Laura i escrit pel seu besavi, Hermelando Morera.
Segons ens ha contat, la seua família vivia a Sueca però tots els estius se n’anaven a Oliva a estiuejar. La lletra d’aquesta cançó és un retrat dels estius de l’època, evocant en cada vers a l’encant d’aqueix poble costaner de la Safor.
Sobre la música, trobem reminiscències morisques i un compàs de 5/4 que ens submergeix en una melodia cíclica, quasi tàntrica. Ha col·laborat en aquesta cançó, de nou (ja ho va fer en el single Ulls que miren), Álex Gil a la trompa.

Com a últim avançament del disc que està per arribar, Oliva ens mostra, una vegada més, l’eclecticisme d’aquest duo valencià que arranca amb força aquest 2020.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top