La revista degana en valencià

El Fons Valencià i la Diputació de Castelló impulsaran la Cultura de Pau als municipis

El Fons Valencià per la Solidaritat i la Diputació de Castelló van signar un conveni per a l’elaboració d’un projecte que acostarà a 5 municipis de la província els Objectiu de Desenvolupament Sostenible. Els 5 municipis on es duran a terme les activitats del present projecte són: Benassal, Onda, Betxí, Peníscola i Sant Mateu. A més també es desenvoluparà un seminari sobre la Cultura de Pau.

A l’acte de la firma d’aquest conveni van assistir la diputada de Benestar Social, Elena Vicente-Ruiz, la Presidenta del Fons, Xelo Angulo i el gerent del Fons, Esteve Ordiñana.

Amb aquest projecte es tracta de conscienciar, informar i documentar la població d’aquests 5 municipis i de tot aquell que hi vulga participar lliurement, al voltant dels Objectius de Desenvolupament Sostenibles incidint en l’Objectiu 16 “la Pau, la Justícia i Institucions sòlides” utilitzant a més, la visió positiva del conflicte com a eina de transformació social.

Les activitats proposades pel Fons en aquest projecte són la presentació del documental d’investigació “Els fils del tauler” que parla sobre les causes i conseqüències que generen els conflictes bèl·lics. A continuació s’obrirà un espai per a la reflexió amb un cinema-fòrum que contarà amb la participació del públic assistent. I tenint com a context el documental, es realitzaran diversos tallers dirigits als alumnes de Batxillerat dels diferents municipis i un seminari dirigit a representants polítics, tècnics i tècniques municipals, alumnat universitari i a la ciutadania en general.