La revista degana en valencià

El Magnànim presenta el primer volum del ‘Teatre Complet’ de Manuel Molins a La Nau

04/12/2020

La presentació anirà acompanyada d’una lectura dramatitzada a càrrec d’una sèrie d’actors

4 de desembre de 2020.- La Institució Alfons el Magnànim – Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació presenta el primer volum de les ‘Obres Completesde Manuel Molins en el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València. L’acte, que tindrà lloc al Paranimf, se celebrarà dijous 10 de desembre a les 19 hores.

A més de l’autor Manuel Molins, hi intervindran M. Josep Amigó (vicepresidenta de la Diputació de València), Antonio Ariño (vicerector de Cultura de la Universitat de València i director de l’Institut de Ciències Socials i de la Cultura del Magnànim) i Francesc Huguet (crític i historiador del teatre de la Universitat Autònoma de Barcelona). Després de la presentació hi haurà una lectura dramatitzada d’alguns fragments a càrrec dels actors Rosana Pastor, Resu Belmonte, Paula Albert, Cristina Sanmartí, Helena de Luis Sapiña, J. Manuel Cassany i Junior Severo.

En aquest volum figuren sis obres del «Cicle de l’altra memòria» i deu agrupades sota l’epígraf «Europa, política, art». El professor Francesc Foguet analitza magistralment el conjunt de l’obra de Molins en la presentació que serveix de guia per a comprendre la trajectòria de l’autor, mentre que la traductora eslovena Simona Škrabec se centra en l’estudi de la Trilogia d’exilis. I el mateix Molins tanca els preliminars amb una divertida carta adreçada a Shakespeare que li serveix de pretext per a introduir la seua pròpia obra.

Manuel Molins (Montcada, 1946) és un referent imprescindible en el panorama teatral contemporani valencià. Fou un dels creadors del Grup 49 (1968-1981) que, des d’Alfara del Patriarca, pretengué convertir-se en un centre de producció independent i actuar com un germen d’animació sociocultural a la comarca de l’Horta Nord, en especial a partir de la germinal Dansa del vetlatori. Posteriorment va completar a fons la seua formació intel·lectual i teatral ací i allà mentre escrivia el que ha esdevingut una quantitat extraordinària d’obres singulars i interessants.

Imprescindible reserva prèvia: https://events.fundacio.es/e/545