La revista degana en valencià

El Magnànim presenta “Retrats de ciència”, divulgació científica en format entrevista

 

El volum, coordinat per Martí Domínguez, reuneix trenta-cinc entrevistes a científics publicades per la revista “Mètode”

La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació presentarà el dimecres 26 de febrer, amb la col·laboració de la Universitat de València, el llibre Retrats de ciència. Entrevistes publicades en la revista Mètode. La presentació tindrà lloc a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau (carrer Universitat, 2) de la Universitat de València, a les 18.30 hores, i en ella està prevista la intervenció de Martí Domínguez (editor del volum), Antonio Ariño (vicerector de Cultura i Esport de la UV), Enric Estrela (subdirector del Magnànim) i Emili Piera (director de la col·lecció Papers de Premsa).

L’edició del volum ha estat a càrrec de Martí Domínguez i reuneix una selecció de trenta-cinc entrevistes a científics i científiques publicades en la revista Mètode al llarg dels seus més de cent números. Noam ChomskyUmberto EcoLynn MargulisEdward O. WilsonJocelyn BellRichard Dawkins o Margarita Salas són algunes de les figures protagonistes d’aquestes converses, entre les quals també trobem premis Nobel com ara Sydney BrennerAda Yonath i Peter Higgs.

Es tracta d’un llibre que posa en valor el gènere periodístic de l’entrevista com a mitjà per a divulgar la ciència. Perquè una bona conversa ens pot ajudar a descubrir els secrets del telòmers, a saber més sobre la nostra historia evolutiva o a comprendre la importancia de la biodiversitat, però també ens pot revelar la faceta personal, les inquietuds i els pensaments d’aquells i aquelles que es dediquen a fer avançar la ciencia dia rere dia.

Mètode, referent de la comunicació de la ciència

Mètode, la revista de difusió de la investigació de la Universitat de València, és una publicació dedicada a la divulgació i l’estudi de la ciència. Dirigida pel periodista i biòleg Martí Domínguez, escriptor i professor de Periodisme de la Universitat de València, i amb una periodicitat trimestral, Mètode s’ha convertit en un referent de la comunicació de la ciència al nostre país.

Nascuda el 1992, el 2019 Mètode ha celebrat la publicació del seu número 100. Al llarg d’aquest centenar de publicacions, la revista ha vist reconeguda la seua tasca amb guardons com el Premi Ciència en Acció de Treballs de Divulgació el 2006, el Premi Prisma Especial del Jurat 2009 o el Premi APPEC 2009 a la millor revista. Mètode ofereix un espai on pensar la ciència. Un punt d’interacció entre disciplines, i un pont entre la ciència i la societat.

 

Inscriu-te al nostre butlletí

Top