La revista degana en valencià

El millor disseny de Comunitat Valenciana dels 3 últims anys s’exposa en Las Naves fins al 23 de setembre

06/06/2022

L’exposició ‘Premis ADCV 2022’ / ‘ADCV Design Awards’ recull els més de 60 treballs de disseny gràfic, digital, d’espai i de producte guardonats en la VI edició del certamen

Tenen espai destacat els huit premis ‘Impacte Positiu’ i l’obra dels tres premis honorífics: Paco Bascuñán Rams -a títol pòstum-, en la categoria de ‘Trajectòria Professional’, el Centre del Carme Cultura Contemporània, en la d’Entitats’, i l’empresa Actiu, en ‘Innovació’.

La mostra ha sigut inclosa en el programa oficial del primer Festival de la New European Bauhaus

Els millors treballs de disseny realitzats o difosos en la Comunitat Valenciana en els últims tres anys poden visitar-se en el centre d’innovació Las Naves fins al 23 de setembre. L’exposició ‘Premis ADCV 2022’ / ‘ADCV Design Awards’ reuneix les 64 propostes guardonades en la VI edició de Premis de l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana i està coorganitzada per Las Naves. Aquests dissenys van ser reconeguts d’entre les 550 candidatures inscrites per la seua excel·lència, qualitat, innovació i generació d’impactes positius en les persones i en el seu entorn. Uns criteris que han valgut que la mostra siga inclosa en el programa oficial del primer Festival de la New European Bauhaus -moviment del qual la ADCV és membre oficial-.

“El disseny té un impacte directe en la millora de la vida de les persones, perquè absolutament tot el que ens envolta, qualsevol objecte, els espais en els quals ens movem, estan dissenyats. Hi ha un enorme potencial en el disseny i hem de posar-lo en valor, reconéixer-lo i premiar-ho”, va subratllar Carlos Galiana, regidor d’Innovació de l’Ajuntament de València en la inauguració de l’exposició, en la qual va intervindre al costat de Marta Chillarón, directora de Las Naves, i Ángel Martínez, president de la ADCV.

Martínez va destacar “el gran acolliment” de la VI convocatòria dels Premis ADCV, que ha aconseguit registres rècord en nombre de candidatures -550-, treballs finalistes -263- i en guardonats. En total, es van concedir premis Or i Plata en 27 categories: 30 ‘ors’ -quinze en disciplines de disseny gràfic i digital; dotze en producte, i tres en espais- i 26 ‘plates’ -catorze en disseny gràfic i digital; huit en producte, i quatre en espais-.

“Aquests dissenys són l’eix de l’exposició i el millor exemple del moment tan positiu que viu el disseny de la nostra Comunitat i del seu paper com a agent i impulsor d’innovació empresarial, social i cultural”, va subratllar el president de la ADCV.

En aquesta línia, tenen un lloc destacat en la mostra els nous ‘Premis Impacte Positiu’, que reconeixen a aquells projectes que contribueixen, de manera especialment destacable, a la millora de la societat i l’entorn. S’han entregat huit guardons, dos en categories de disseny gràfic; una en disseny d’espais, i cinc en producte.

Així mateix, l’exposició ret homenatge als tres ‘Premis Honorífics’, atorgats per votació oberta a la totalitat de professionals, estudis i empreses integrants de la ADCV: Paco Bascuñán Rams -a títol pòstum-, en la categoria de ‘Trajectòria Professional’, el Centre del Carme Cultura Contemporània, en la d’Entitats’, i l’empresa de mobiliari Actiu, en ‘Innovació’.

Els treballs de disseny premiats en la sisena edició dels guardons i els honorífics estan, també, exposats en la web oficial (www.premiosadcv.com) i es recolliran en una publicació impresa, que es presentarà en les pròximes setmanes.

Un jurat professional i independent

Els guardons van ser acordats per un jurat independent, integrat per dissenyadors i dissenyadores de prestigi i professionals afins al disseny, encarregat de valorar els 550 dissenys inscrits. Va treballar en dos grups: un centrat en les categories emmarcades en ‘Disseny Gràfic i Digital’, integrat per Josep Maria Mir, director creatiu de Summa, Ena Cardenal de La Nuez; dissenyadora gràfica i directora d’art, i Jessica Travieso, cap de continguts i cofundadora d’Awwwards; i un altre en les categories de ‘Disseny de Producte i d’Espais’, format per Brigitte Sauvage, dissenyadora industrial i d’interiors, Javier Abio, cofundador i editor de Neo2 Magazine, i María Ruiz, de l’estudi d’interiorisme, dissenye industrial i arquitectura Lagranja Design.

Els Premis ADCV 2022 van ser entregats en una cerimònia celebrada en el Teatre Principal de València el passat 25 de maig, amb mig miler d’assistents, entre professionals del sector, autoritats i representants d’institucions, organitzacions empresarials, del món cultural i educatiu i d’empreses vinculades al disseny.

Premis ADCV 2022

L’edició de 2022 dels Premis ADCV 2022 compta amb el suport de la Generalitat Valenciana, Diputació de València, Ajuntament de València, World Design Capital València 2022 i el centre d’innovació Las Naves, i la col·laboració de Cerveza Túria.

A més, han tingut com a col·lectius i entitats amigues a la Red Española de Asociaciones de Diseño (READ); l’Associació de Directors d’Art i Dissenyadors Gràfics (ADG-FAD); el Col·legi de Dissenyadors d’Interior de la Comunitat Valenciana (CDICV); l’Associació de Professionals de la Il.lustració Valenciana (APIV); el Col·legi Oficial de Publicitaris i Relacions Públiques de la Comunitat Valenciana; l’Associació de Empreses de Comunicació Publicitària de la Comunitat Valenciana (ComunitAD); l’Associació de Dissenyadors i Creatius de Castelló, La Exprimidora; València Plaza; DXI Magazine, i DissenyCV.

Tota la informació sobre els Premis ADCV 2022 es recull en la pàgina web oficial, www.premiosadcv.com, plataforma dissenyada per Yinsen, estudi encarregat també del disseny expositiu de la mostra.

Inscriu-te al nostre butlletí

Top